HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.08.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Hokejisté Spartaku vyhořeli na moravskobudějovických Žihadlech

Před utkání byl jasným favoritem pelhřimovský Spartak, ovšem od začátku utkání byli aktivnější hosté z Moravských Budějovic, kteří se hned v první třetině dokázali prosadit ve vlastním oslabení. Pelhřimovská mizérie pokračovala i ve druhé třetině, po které na světelné tabuli svítilo skóre 0:3. Ani třetí perioda nepřinesla ve hře domácích zlepšení a výsledkem byla zasloužená prohra 0:5.

Pelhřimov

24.08.2011
18:00
0:5
(0:1, 0:2, 0:2)
Moravské Budějovice
Branky a nahrávky: 15. Sobotka, 28. Zahradník (Boudný), 33. Dostál (Dusík), 52. Kret, 58. Vopálka (Dostál). Rozhodčí: Hejduk - Vokůrka, Kotlík. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:5.

PEL: Čekal – Kůrka, Kasalý D., Beneš, Roháčik, Rašner, Richard – Tecl, Siřiště, Hrbatý – Kubát, Havel, Suk – Votápek, Hubata, Hadrava – Vitera, Zadražil, Vrátný

MOR: Míča – Bulička, Hrbáček, Prkna, Sechovec, Dusík, Boudný, Vlašný, Kundela, Zahradník, Topol, Ferenčík, Vopálka, Dostál, Kret, Sobotka, Krčál

Do dalšího zápasu nenastoupil centr první řady Plachý, jehož místo zaujal Siřiště. Od první minuty bylo jasné, že soupeře z krajského přeboru nebude jednoduché překonat. Ani jeden z týmu si nedokázal vytvořit nebezpečnější šanci. Až do 15. minuty, kdy špatnou rozehrávku Roháčika potrestal střelou nad pravý beton Čekala Sobotka.

Budějovičtí si překvapivě vytvořili více šancí a zaskočili tak papírového favorita. Pelhřimov opět tápal v přesilových hrách a naopak hosté útočili v početní nevýhodě. Právě, když končila jedna z dalších přesilovek Spartaku, využil chybnou rozehrávku domácích zadáků Zahradník, který tak zvýšil vedení hostů.

Domácí byli v útoku takřka bezzubí. Ovšem když už si dokázali vytvořit šanci, na svém místě stál bezchybný brankař Budějovic Míča. To co se nedařilo domácím v přesilovkách, dokázali využít svěřenci trenéra Cakla. V přesilové hře dokázal tečovat Dusíkovu střelu Dostál, který se poprvé od loňské sezóny objevil na pelhřimovském stadionu, nýbrž v dresu soupeře.

Spartak se ke konci třetiny snažil o navýšení obrátek, leč soupeř nedovolil domácím snížit skóre. Žihadla se často dostávala do brejků, které dokázal brankař Čekal eliminovat. Na co byl však krátký, byla vlastní branka Spartaku v 52. minutě, která jen podtrhla zmar pelhřimovského celku.

Poslední branku utkání vsítil dvě minuty před závěrečnou sirénou Vopálka, jenž uzavřel konečný účet utkání na 0:5 z pohledu domácích. Po ospalém a bezradném výkonu tak Pelhřimov podruhé v přípravě odjížděl z ledu jako poražené mužstvo. Navíc se mu nepodařila vstřelit ani jedna branka na domácím ledě, což se naposledy týmu z Pelhřimova stalo 13. září 2009 v zápase proti Jindřichově Hradci.