HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.08.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Kouzlo domácího prostředí po šesti letech padlo

Do utkání lépe vstoupili hosté ze Žďáru nad Sázavou, kteří se proměněnou přesilovou hrou ujali v šesté minutě vedení a i nadále byli aktivnějším a šťastnějším týmem na ledě a ve třetí třetině zvýšili svůj náskok na dvoubrankový. Domácí se marně snažili o dobití žďárské svatyně, ale snížení na jediný gól přišlo příliš pozdě. Domácí tak poprvé poznali hořkost porážky a navíc skončilo šestileté čekání na skalp domácího celku.

Pelhřimov

16.08.2011
18:00
1:3
(0:1, 0:0, 1:2)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 56. Kubát - 6. Kotlík (Dobiáš, Plachý), 53. Kunstmüller (Šír), 60. Man (Střecha). Rozhodčí: Pavlík - Šťastná, Kotlík. Vyloučení: 1:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

PEL: Kaiseršot (od 30. Čekal) - Guerin, Kasalý D., Beneš, Roháčik, Rašner, Kůrka - Hrbatý, Plachý, Tecl - Siřiště, Kubát, Hubata - Votápek, Kasalý F., Hadrava - Vitera

ZNS: Sláma - Doležal, Staněk, Pleva, Smejkal, Střecha, Sobotka, Šulc, Šír, Vránek, Plachý, Dítě, Bukáček, Man, Kotlík, Dobiáš, Hron, Kočan, Havelka, Kunstmüller

Už od začátku první třetiny bylo jasné, který tým bude udávat tempo hry. Žďár nad Sázavou zasypal v úvodu Kaiseršota sprchou střel. Ovšem pelhřimovský gólman prozatím odolával nátlaku. Za svá záda nepustil puk do 6. minuty. Při signalizovaném faulu Hubaty se k puku dostal Dobiáš a přesným pasem našel před brankou Kotlíka, který neomylně proměnil nabídnutou šanci.

O dvě minuty se mohl tým Martina Melouna gólově dotáhnout. Siřiště našel od pravého mantinelu najetého Kubáta, jenž chtěl akci vyšperkovat kličkou do bekhendu, ovšem to mu překazil faulující Dítě a po zásluze si šel sednout na trestnou lavici. Pelhřimov však nabídnutou přesilu nevyužil.

Do konce první dvacetiminutovky se už stav zápasu nezměnil a hráči Spartaku tak nastupovali do další části s jednobrankovou ztrátou. Tu nedokázali smazat ani ve druhé třetině. Členové třetí řady, Filip Kasalý a Marek Hadrava, zkoušeli štěstí ve 24. minutě, ovšem jejich pokus se také neujal. Právě třetí útok představoval pro Plameny největší nebezpečí. Hýřili pohybem a jako jediní alespoň trochu potěšili jinak nespokojené diváky na stadionu.

V polovině třetiny se rozhodl trenér Meloun k neočekávanému tahu. Do brankoviště poslal místo Kaiseršota pelhřimovského odchovance Čekala. I přesto, že obě mužstva se dostávala do slibných šancí, tak ani jeden maskovaný muž nepropustil gól.

Domácí mužstvo vkročilo do třetí periody aktivněji, ovšem gólu se opět nedočkalo. Ani po střele Plachého, který golfovým úderem minul Slámovu klec. Naopak udeřili hosté. V končící 53. minutě Kunstmüller prokličkoval dezorientovanou pelhřimovskou obranou a zpětnou bekhendovou kličkou překonal Čekala.

Na adresu domácích hokejistů je nutné dodat, že dnes se k nim obrátila zády i paní Štěstěna. Ovšem ne vše se dá svézt pouze na štěstí Domácím hokejistům často přeskakoval puk hokejky, v soubojích byli vždy o krok pozadu a ani rozehrávka se týmu příliš nevedla.

Prokletí Slámovy branky prolomil až čtyři minuty před koncem Kubát. Chytře si počkal na modré čáře, gólanovi naznačil střelu, kotouč ještě potáhl a poté zakončil za bezmocného gólmana.

Do poslední minuty nebylo jasné o výsledku, a tak se Pelhřimov uchýlil k power play, ve které však potřetí inkasoval z hole Mana. Melounova parta tak poprvé v přípravě okusila hořkost porážky. Pachuť prohry je o to horší, že se to podařilo odvěkému rivalovi ze Žďáru, který tak vyhrál na pelhřimovském kluzišti po šesti letech.