HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.08.2011 | Tomáš Bečka, Jiří Rada | A-tým

Spartak v úvodu přípravy zdolal Jastrzębie

První přípravné utkání zvládli pelhřimovští hokejisté na jedničku. Po bezbrankové první třetině přišla na řadu šesti gólová přestřelka, ze které vyšli lépe domácí, v jejichž dresu nastoupili noví hráči na zkoušku. Poslední perioda přinesla tvrdší hokej plný osobních soubojů, ovšem o vítěze utkání nezměnila. Pelhřimov si tak získal cenný skalp polského týmu.

Pelhřimov

10.08.2011
18:00
5:3
(0:0, 4:2, 1:1)
Jastrzębie-Zdrój
Branky a nahrávky: 27. Hrbatý (Randa), 29. Votápek (Stehlýk), 31. Vylíčil (Tecl), 36. Tecl (Hrbatý), 49. Hadrava (Suk) - 31. Skodczyk (Salamon), 38. Skodczyk (Kulas, Salamon), 43. Ovczarek (Salamon). Rozhodčí: Pavlík - Polák, Kotlík. Vyloučení: 4:7, navíc Suk (PEL) a Bru (JES) 4 min. hrubost). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

PEL: Čekal - Kůrka, Kasalý D., Novotný, Roháčik, Guerin, Plch, Randa, Beneš - Tecl, Stehlík, Hrbatý - Suk, Havel, Kubát - Vylíčil, Kasalý F., Votápek - Hadrava

JES: Fei - Pastryk, Dobrowski, Kulas, Skodczyk, Salamon, Ovczarek, Bryk, Szurek, Kakol, Kogup, Bru, Gormy, Spruzyk, Drzewiecki, Marzeč

Spartak nastoupil k utkání s kombinovanou sestavou. Do prvního přípravného zápasu nastoupil za Pelhřimov Jakub Kůrka, který je zde na zkoušku ze Světlé nad Sázavou, stejně jako Adam Vylíčil, ovšem ten přišel z Kutné Hory. Dva hokejisté přicestovali na zápas i z Havlíčkova Brodu, jmenovitě Radek Novotný a Ondřej Stehlík. Zbrusu nová posila je z USA. Williem Guerin, jenž je v Pelhřimově taktéž na zkoušce, se postavil do obrany vedle Michala Roháčika.

V první dvacetiminutovce se týmy pouze oťukávali a k vážnějším situacím došlo až ke konci třetiny. Nejnebezpečněji zahrozili hráči z Polska ve 12. minutě. Dvojice Skodczyk – Kulas si v rychlosti vyměnila puk a druhý jmenovaný orazítkoval horní tyč Čekalovy branky. Hráči Jastrzębie se po celou třetinu prezentovali tvrdou a důraznou hru, s níž měli pelhřimovští bruslaři zpočátku problém, který dokázali v průběhu hry eliminovat.

Diváci na stadionu mohli pozorovat rychlý hokej s šancemi na obou stranách. Týmy se střídavě dostávali do tlaku, z čehož pramenili vyloučení. V jednom případě dokonce rozhodčí nařídil trestné střílení, které Szurek nedokázal zužitkovat.

Na první branku večera si diváci museli počkat do 27. minuty. Hrbatý ukořistil puk ve středním pásmu, prokličkoval mezi statickými obránci a zasunul za bezmocného gólmana Feie.

O dvě minuty později se předvedla třetí útočná formace domácího celku. Filip Kasalý nevypustil boj o kotouč, který se zdál být ztracený, posunul ho do druhého rohu na volného Stehlíka, jenž přesnou přihrávkou našel před brankou Votápka, který střelou z první upravil na 2:0.

Ovšem o další dvě minuty se skóre opět měnilo. Tentokrát zmizela u hostů v kolonce branek nula. Střelou z levého křídla ji vymazal Skodczyk. V polovině třetiny se však ke slovu dostali zase domácí, když přesnou tečí před brankou dostal puk za záda Feie Vylíčil. Ještě veseleji pak bylo pět minut před druhou sirénou. Při hře čtyři na čtyři si Tecl narazil s Hrbatým a kapitán Spartaku procedil kotouč bekhendem mezi rukou a tělem polského gólmana.

Konečný brankový účet druhé třetiny uzavřela akce hostů při přesilovce, kdy přesně rozebrali domácí obranu a do odkryté klece snížil svým druhým gólem v utkání Skodczyk.

Do třetí třetiny nastoupili mnohem aktivněji naši severovýchodní sousedé. Možná i proto, že trenér Meloun nenasadil do závěrečné třetiny trojici hráčů Kubát, Havel a Roháčik.

Hosté ještě dokázali zdramatizovat utkání, když ve 43. minutě snížil na rozdíl jediné branky ranou od modré čáry Ovczarek. Pelhřimovští hokejisté ale nedopustili další góly od hostujícího celku a zároveň sami přidali potřebnou pojistku zaručující vítězství. V probíhající 49. minutě během přesilové hry zavezl Suk po levé straně kotouč do útočného pásma, poslal puk do mlýnice před bránou, ze které vítězně vyšel Hadrava.

Tímto byl gólový účet uzavřen a hokejisté Spartaku tak zvládli své první vystoupení v letošní sezóně na výbornou a vrátili porážku stejnému soupeři, jenž domácí hokejisty t porazil před rokem taktéž v přípravě 1:4.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Pelhřimova):
Jak byste zhodnotil dnešní zápas?

Soupeř nastoupil ve slabší sestavě, neboť v úterý odehrál těžký zápas v Jihlavě. Sice máme začátek sezony, ale chtěl bych klukům poděkovat za jejich výkon, ale určitě máme co zlepšovat.

Dnes nastoupili i noví hráči, jsou tady pouze na zkoušku?

Zatím jsou tady na zkoušku, ale je to věc manažerů. Aleš Kučera mi dopoledne volal, že přijedou dva hráči z Brodu a z Jihlavy Randa. Takto se to tady řešilo i minulou sezonu a vypadá to, že to tak bude i teď.

Čekají vás další zápasy, budete hráče nějakým způsobem střídat?

Mám v plánu hráče točit, což znamená, že ti kluci, kteří mají své místo v sestavě jisté, tak budou odpočívat a příležitost dostanou mladí, kteří dnes nehráli.

Tomáš Bečka