HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.11.2007 | Marcel Doubek | Mládež

Junioři vyválčili bod

Junioři zabojovali. V souboji se čtvrtým Prostějovem určitě favoritem nebyli, nicméně po dramatickém utkání dokázali vyválčit bod. Ten má v boji o záchranu cenu zlata.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
23.11.2007
17:00
3:3
(0:1, 1:1, 2:1)
Prostějov
Branky a nahrávky Pelhřimova: 24. Holec (Šípek), 49. Nermuť (Hadrava), 58. Votápek (Holec, Siřiště).

PEL: Zour - Vácha, Doubek, Šustr, Staněk, Matoušek, Kasalý - Moucha, Hadrava, Nermuť - Hubata, Siřiště, Votápek - Dvořák, Holec, Šípek

Pelhřimovští junioři nastoupili proti Prostějovu posíleni o trojici hráčů druholigového áčka Hadravu, Nermutě a Váchu, navíc v brance byl Jan Zour, který pravidelně kryje záda Adamcovi.

Utkání začalo pod taktovkou hokejově vyspělejších hostů. Ti se také v první třetině ujali jednobrankového vedení, když Zour nestačil na dorážku z bezprostřední blízkosti. Ovšem gólově se mohli prosadit také domácí, důkazem toho byly šance Šípka a Votápka. Pelhřimov se dočkal až ve druhé třetině, když ve 24. minutě zužitkoval přihrávku Šípka kapitán týmu Holec. Domácí se poté mohli dostat i do vedení, ale nevyužili několik slibných příležitostí. Z gólu se tedy radovali hosté. Po chybě obrany Spartaku Zour marně čelil nájezdu útočníka soupeře. Domácí vstoupili do třetí třetiny s touhou srovnat skóre, ale byli to právě oni, kdo inkasoval. V tu chvíli to vypadalo, že v kombinaci průběžného stavu a síly soupeře je rozhodnuto. Avšak Pelhřimovští nesložili zbraně. Ve 49. minutě vystřelil Hadrava a za záda hostujícího brankáře dorazil puk Tomáš Nermuť. V 53. minutě měli domácí velkou šanci na vyrovnání. V přečíslení dva na jednoho však nevyužil Petr Votápek přihrávku Tomáše Hadravy. Prostějov mohl získat klid, ale ten mu sebral Zour, když si poradil v situaci tváří v tvář soupeři. Naděje Pelhřimova tedy žila. O konečném výsledku rozhodla 58. minuta. Siřiště zatáhl kotouč, přenechal jej Holcovi, který před brankou našel Votápka a z jeho hokejky putoval kotouč mezi betony prostějovského gólmana.