HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.02.2011 | Jiří Rada | A-tým

Překvapení se nekonalo, Žďár doma opět vyhrál

Atraktivní duel nabídl souboj mezi Pelhřimovem a domácími žďárskými Plameny. Hosté od Bělé se ujali rychle dvoubrankového vedení, které Žďár zaskočilo. Ovšem do první sirény domácí stihli snížit a ve druhé dvacetiminutovce skóre utkání otočili ve svůj prospěch. Pelhřimov doplácel na neproměňování jasných šancí, čehož soupeř dokázal využít. Výsledkem byla prohra Spartaku 2:5 a kouzlo domácích zápasů v bitvách dvou regionálních rivalů pokračuje i nadále.

Žďár nad Sázavou

02.02.2011
18:00
5:2
(1:2, 2:0, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 9. Man (Dítě), 24. Dítě (Střecha), 27. Plachý J. (Heřmanský), 46. Bukáček (Kunstmüller), 59. Vránek (Plachý J., Sobotka M.) - 1. Votápek (Hrbatý, Plachý T.), 4. Dostál (Kuřítko). Rozhodčí: Skoupý - Mlčoch, Bilík. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 687. Střely na branku: 35:25. Průběh utkání: 0:2, 5:2.

ZNS: Sláma - Koželuh, Doležal (A), Heřmanský, Pleva, Kolda, Střecha - Plachý J. (C), Sobotka M. (A), Vránek - Kunstmüller, Dítě, Bukáček - Sobotka R., Kotlík, Kočan, Man, Malec, Slavík

PEL: Dolejš - Zelený, Kasalý D., Fibikar, Šustr, Posmyk, Beneš, Randa - Votápek, Plachý T. (C), Hrbatý (A) - Mikšovský, Havel, Suk - Kuřítko, Dostál, Barták

Hosté z Pelhřimova se ujali vedení již ve 28. vteřině utkání po přesné střele Votápka, který vymetl horní růžek Slámovy branky. V polovině druhé minuty mohl zvýšit náskok Spartaku opět Votápek, ale tentokrát netrefil poloodkrytou branku domácích. Skóre se pak měnilo až na konci čtvrté minuty, kdy Dostál využil nedůrazu domácích obránců a v kleče překonal žďárského brankáře podruhé.

Poté však začali domácí hrát aktivněji a dokázali si vypracovat slibné šance, přičemž v přesilové hře překvapil nenápadnou střelou z velkého úhlu pelhřimovského brankáře Man. Vstřelená branka Plameny ještě více nabudila a Dolejš musel vytasit několik zázračných zákroků.

Neproměňování šancí byla velká slabina pelhřimovského Spartaku. Po jedné takové dokázal na opačné straně Žďár vyrovnat stav utkání. To samé se opakovalo o několik málo okamžiků později. Hrbatý nejprve v přesilové hře nedokázal překonat Slámu, ale na druhé straně zametl puk za bezmocného Dolejše Jiří Plachý.

Ve třicáté minutě opět předvedl svůj um Dolejš, jenž tygřím skokem zlikvidoval gólovou šanci Žďáru nad Sázavou a stále tak držel Pelhřimov v kontaktu. Domácí ovšem ve své hře ještě přitvrdili a hosté tropili jednu hrubku za druhou. Žďárští je ale až do konce druhé části potrestat nedokázali.

Poslední dvacetiminutovka přinesla častá vyloučení, ze kterých měli více domácí. Po další neproměněné přesilové hře Pelhřimova opět udeřili svěřenci trenéra Petra Kuchyni. Odraženého puku od zadního mantinelu se ujal Bukáček, pro něhož nebyl problém doklepnout kotouč do prázdné branky. Ve třetí třetině se hrálo v pěti spíše sporadicky, avšak Pelhřimov se ve svých početních výhodách dál trápil.

Naopak v 59. minutě domácí svoji druhou přesilovou hru proměnili. Na konci pohledné akci na jeden dotek stál Vránek, po kterém se Dolejš pouze ohlédl. Touto brankou zavřeli domácí střelecký účet večera a mohli se radovat z vybojovaných tří bodů, díky kterým si zajistili svoji účast v elitní osmičce.

Jiří Rada