HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.08.2010 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov si připsal další vítězství

Pelhřimovští hokejisté ve čtvrtek cestovali ke svému dalšímu přípravnému utkání do nedaleké Chotěboře. Trenér Žůrek již dříve avizoval, že chce dát šanci i mladým hokejistům, a tak činil. Do Chotěboře přivezl několik nováčků v sestavě, které teprve premiéra mezi dospělými čekala a rozhodně nezklamali. I s velmi omlazeným týmem dokázali zlomit odpor Chotěboře. Po tuhé bitvě Spartak si z Chotěboře odvezl vítězství 6:4.

Chotěboř

19.08.2010

4:6
(2:2, 1:1, 1:3)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Jílemnický (Jánský), 13. Hospodka (Florián, Bělohlávek), 32. Trosčák, 42. Jánský (Zítka) - 5. Zadražil (Lazorišák), 12. Dostál (Hrbatý), 35. Plachý (Hrbatý), 43. Plachý (Hrbatý), 47. Lazorišák, 60. Hrbatý (Jelínek M.) Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 140. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:6.

CHO: Ficbauer - Bělohlávek, Zítka, Halamka, Nakládal, Němec, Ludvík, Venc, Volf, Kavalír, Kubát, Škarýd, Jánský, Burian, Jílemnický, Fila, Florián, Troščak, Slavík, Hospodka, Hampl

PEL: Zajíček - Kůrka, Beneš, Lazorišák, Jelínek Z., Šustr, Kasalý, Doubek - Dostál, Plachý, Hrbatý - Hubata, Hadrava, Votápek - Štěcha, Zadražil, Dolejš - Vitera, Jelínek M., Barták

Do utkání vkročili lépe hosté z Pelhřimova a již v 5. minutě se šťastně trefil Zadražil, jenomže o dvě minuty déle byl stav opět vyrovnaný, protože Jílemnický uplatnil svůj důraz v brankovišti a Zajíček poprvé kapituloval. Pelhřimov byl sice aktivnější, ale domácí hrozili z rychlých protiútoků a také ve vlastním oslabení. Ve 12. Minutě poslal do jednobrankového vedení hosty Dostál, ale o minutu déle domácí opět vyrovnali. Florián našel před brankou volného Hospodku, který si s hostujícím brankářem snadno poradil. Do kabin se tedy šlo za nerozhodnutého stavu.

Prostřední část přinesla po jedné brance na každé straně. Nejprve se ve 32. minutě dostali poprvé v utkání do vedení domácí zásluhou Trosčáka, který napřáhl na modré čáře a kotouč skončil za překvapeným Zajíčkem. Ovšem netrvalo dlouho a bylo opět vyrovnáno. Ve vlastním oslabení vyvezl puk do středního pásma Hrbatý, jenž našel Plachého, který poslal puk k levé tyčce Ficbauerovi branky.

Poslední perioda byla na branky nejbohatší. Ve 42. minutě využil přesilovou hru bleskově Jánský, ale to bylo v tomto utkání ze strany Chotěboře vše. Pelhřimovští zvýšili svojí aktivitu, kterou proměnili v branku ve 43. minutě. Opět zafungovala spolupráce Hrbatého s Plachým a stav byl opět vyrovnaný. Spartak se s remízou nechtěl spokojit a vše na sebe vzal Lazorišák, jenž v jízdě napřáhl a střelou o tyč nedal domácímu brankáři šanci. Chotěboř v závěru zvolila hru bez brankáře, kterou potrestal Hrbatý. Spartak tak dokázal i s mladými hráči porazit ambiciózní Chotěboř a již v pátek ho čeká další přípravné utkání, tentokrát na ledě Jindřichova Hradce.

Jiří Rada