HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.08.2010 | Jiří Rada, Michal Nový | A-tým

Pelhřimov na Vysokoškoláky nestačil

Pelhřimovští hokejisté odcestovali do Rosic bez útočníků Plachého a Tecla. Naopak příležitost dostali opět mladí hokejisté a brankář Zajíček. Hráči si museli zvyknout na velmi měkký led, který během utkání tál, což dělalo problémy většině hráčů. Technika byla po celé utkání aktivnější, což dokázala potvrdit brankami. Pelhřimov se dokázal přiblížit na rozdíl dvou branek, ale po zranění Doubka šel hokej tak trochu mimo a Vysokoškoláci nakonec nastříleli devět branek.

Technika Brno

24.08.2010
18:00
9:2
(2:1, 3:1, 4:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 4. Habrovec (Košecký), 12. Česnek (Odehnal), 24. Barus (Rajnoha), 26. Česnek (Strýček, Habrovec), 35. Brzobohatý, 51. Kaučuk (Barus, Úlehla), 52. Kachlík (Mráz), 57. Rajnoha (Barus), 58. Fáda (Mráz, Brzobohatý) - 20. Hadrava (Roháčik), 28. Hubata (Kubát). Rozhodčí: Coufal - Humpolíček, Musil. Vyloučení: 7:4 navíc Reschovský (TEC) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 9:2.

TEC: Vrba (od 34. Hrachovina) - Košecký, Habrovec, Vojšovic, Žalud, Strýček, Úlehla, Reschovský, Kraučuk, Barus, Rajnoha, Mráz, Benýšek, Bělohlav, Česnek, Vachlík, Odehnal, Bzrobohatý, Fáda

PEL: Zajíček - Roháčik, Zídek, Lazorišák, Kasalý, Linhart, Kůrka, Doubek, Beneš, Jelínek - Hrbatý, Hadrava, Votápek - Dostál, Havel, Kubát - Barták, Zadražil Hubata - Vitera

Utkání od úvodních minut komplikoval špatný led a mlha. Přesto se hrál poměrně rychlý hokej, kde nebyla nouze o vyložené šance. Hned tu první, ve 4. minutě, využil zkušený bek Techniky Jan Habrovec, když při signalizovaném vyloučení převzal puk od Košeckého a nekompromisně propálil Zajíčka - 1:0. Vysokoškoláci pak svého soupeře dál přehrávali, jen během krátkého sledu 8. až 10. minuty se postupně před bránou objevili Mráz, Kraučuk a Rajnoha, ale ani jeden pelhřimovskou síť rozvlnit nedokázal. Domácí brankář Filip Vrba si připsal první ostrý zákrok až v polovině prvního dějství, když zakončoval přečíslení dva na jednoho střelou do jeho hrudi Hrbatý. Na další branku se však už nečekalo dlouho. Ve 12. minutě se před Zajíčkem zjevila nová posila ze Znojma Jan Česnek, který nadvakrát propasíroval puk za brankovou čáru - 2:0. Hosté byli dlouho sterilní, z letargie je však probudila série přesilových her. Ve chvíli, kdy hrála Technika ve třech, dokázal Spartak snížit, a to zásluhou Tomáše Hadravy - 2:1.

I v prostřední části byli domácí o něco lepší. Přesto mohl Pelhřimov hned v jejím úvodu vyrovnat. Jedovatou střelu ze dvou kroků vyslal na Vrbu Marián Havel, ale gólman vysokoškoláků stačil zareagovat. Z protiakce pak těžil Kachlík, ale rovněž Zajíček na protější straně držel svůj tým nad vodou. Druhá část byla na šance dál velice bohatá a postupem času došlo také na jejich proměňování. Psala se 24. minuta, když hosté zcela propadli v obranné hře a nechali Kamila Rajnohu bezstarostně operovat v útočném pásmu. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy dezorientovaný Zajíček vyrazil vysoko nad sebe, plachtící puk se pak dostal na hůl dorážejícího Miroslava Baruse a bylo to 3:1. Ve 27. minutě přišla na řadu lekce z hokejové krásy, a to v podání debutujícího Jana Česneka. Mladý forvard posunul puk mezi nohama obránce, obtočil se kolem něj a jeho prudká střela pod břevno byla už jen třešničkou na dortu celé akce, pelhřimovský gólman byl tentokrát zcela bezmocný - 4:1. Jenže přesně za 100 sekund přišla odpověď hostů. Souhru v přesilové hře zakončoval do poloprázdné brány Hubata, Vrbovi nepomohl ani tygří skok - 4:2. Do kabin se ale přece jen odcházelo za třígólového rozdílu ve skóre, neboť pět minut před koncem druhé dvacetiminutovky po rychlém přenesení hry čistě prostřelil Zajíčka Michal Brzobohatý - 5:2.

V úvodu poslední třetiny to vypadalo, jako by se už utkání pouze dohrávalo. Situace se začala měnit kolem 50. minuty, kdy vysokoškoláci znovu zvýšili obrátky a do konce zápasu uštědřili svému soupeřii těžké K.O. V čase 50:42 kapituoval brankář Spartaku pošesté, a to z hole Michala Kraučuka zakončujícího z voleje - 6:2. Tento gól odstartoval doslova smršť, hned o necelé dvě minuty později se domácí radovali znovu, když překvapivá střela z úhlu skončila v růžku pelhřimovské svatyně - Jakub Kachlík - 7:2. Debakl v závěru umocnily ještě další dva přesné zásahy hráčů Techniky. V 57. minutě obalamutil bekhendovou kličkou Zajíčka Kamil Rajnoha (8:2), aby vzápětí uzavřel účet zápasu z blízkosti Jakub Fára, na jehož projektil už unavený gólman hostů snad ani neměl sílu reagovat - 9:2.

Zdroj reportáže: http://hokej.vsktechnika.cz Michal Nový