HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.03.2010 | Tomáš Bečka | Mládež

Juniorům k postupu do druhé části kvalifikace chyběl gól

Veledůležité utkání čekalo juniory Spartaku Pelhřimov proti Břeclavi. Postupový klíč byl jasný – Spartak musel vyhrát nejméně o dvě branky, což se mu po většinu utkání dařilo. V první třetině se domácí dostali do vedení 3:0, ale hostům se v dalším průběhu utkání podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Nejdramatičtější byla poslední perioda, v níž padlo celkem šest gólů – po třech na obou stranách. Konečný výsledek je tedy 7:6 pro hráče Spartaku, ale ani to nestačilo k postupu do dalších bojů o první ligu, k čemuž potřebovali porazit Břeclav dvoubrankovým rozdílem.

Pelhřimov

14.03.2010
17:00
7:6
(3:0, 1:3, 3:3)
Břeclav
Branky a nahrávky: 8. Štěcha (Zadražil), 14. Hubata (Votápek), 18. Štěcha (Zadražil), 28. Hubata, 45. Votápek (Bella), 47. Jelínek (Doubek), 48. Malý (Zadražil, Hubata) – 25. Konečný (Bolfík), 30. Bolfík (Nedvěd), 34. Zháněl (Konečný), 49. Nedvěd (Bolfík), 52. Bolfík (Konečný), 53. Zháňal (Bartoš, Nekoranec). Vyloučení: 13:8. Využití: 4:3. V oslabení: 2:0. Diváci: 136. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 7:3, 7:6.

PEL: Zajíček - Jelínek Z., Matoušek, Kasalý, Doubek, Bříza, Bella M., Hlavnička, Malý, Zadražil, Votápek, Hubata, Štěcha, Hynek, Jelínek M., Hadrava, Bella D.

BRE: Hübner (od 45. minuty Michálek) – Vlašic, Foral, Leciner, Straník, Svoboda, Zháňal, Zugar, Bolfík, Bendík, Bartoš C., Bartoš O., Nedvěd, Směřička, Nekoranec, Papp, Mrena, Konečný

Od začátku zápasu se hrál rychlý a pohledný hokej, ale s mnoha vyloučeními na každé straně. Nedovolené zákroky byly často výsledkem přemotivovanosti hráčů. Jen v první třetině bylo vyloučeno dohromady devět hokejistů. První gól padl právě v početní výhodě. Běžela 8. minuta a Jan Zadražil vyhrál vhazování přesně na hůl Jakuba Štěchy, který nekompromisní střelou švihem propálil brankaře hostí Hübnera – 1:0. Gól na 2:0 přidali domácí ve 14. minutě, kdy ve vlastním oslabení ujel kapitán Tomáš Hubata. V tu chvíli se domácí bojovníci dostali do herní pohody, kterou potvrdili brankou na 3:0 z hole Štěchy. Jeho druhá branka v zápase padla opět v přesilovce a po totožné situaci, jako jeho první zářez v utkání.

Druhá dvacetiminutovka začala velkým tlakem hostů, ze kterého pramenily fauly pelhřimovských juniorů. Ve 25. minutě nechali domácí ve vlastním oslabení příliš otevřenou obranu, čehož využili břeclavští k přečíslení dva na jednoho a Lukáš Konečný snížil stav utkání na 3:1. Svůj druhý gól v zápase vstřelil i kapitán domácích Hubata, jeho branka na 4:1 byla zaznamenána rovněž v přesilovce. Ve 29. minutě poslal hlavní rozhodčí za katr rovnou dva hráče Spartaku a Břeclav využila dvojnásobnou přesilovku a stav se změnil na 4:2. Spartak pikal za mnoho vyloučení a ve 34. minutě inkasoval opět v oslabení ve třech proti pěti. Brankaře Zajíčka prostřelil břeclavský Zháněl a stav byl rázem 4:3.

Stejně jako v předcházející třetině, tak i v této padl gól ihned po pěti minutách. Petr Votápek jemnou tečí překonal gólmana hostí a stav 5:3 dával domácím hokejistům naději do dalších momentů zápasu. Probíhala 47. minuta, když Spartak Pelhřimov zásluhou Zdeňka Jelínka, který nahodil z rohu útočného pásma puk na Hübnera a tomu propadl puk do sítě – 6:3. Po tomto gólu brankař hostí odjel na střídačku, kde už do konce utkání zůstal, jeho místo zaujal Josef Michálek. Ve 48. minutě explodoval pelhřimovský zimní stadion radostí. Michal Malý zvyšoval stav utkání už na 7:3 a vše nasvědčovalo tomu, že Pelhřimov dovede utkání do vítězného konce. Čtyřbrankové vedení bohužel nestačilo na postup. Pelhřimovští se přestali plně koncentrovat a Břeclav dokázal vstřelit branky na 7:4 a 7:5 a zkázné dílo hostí dokonal Zháňal svým druhým gólem v zápase na 7:6. Pelhřimovští junioři tedy nedokázali postoupit do další části kvalifikace, i když utkání měli rozehrané skvěle, ale svoji nedisciplinovaností o potřebný náskok přišli a z postupu se proto raduje Břeclav.

Tomáš Bečka