HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.03.2010 | Martin Maťašovský (Břeclavský deník), Jiří Rada | A-tým

Junioři důležitý zápas v Břeclavi nezvládli

V pátek čekal pelhřimovské juniory velmi těžký zápas na ledě Břeclavi, se kterou by se měl poprat o jedno postupové místo. Na Jižní Moravu s týmem neodcestoval trenér Radek Šáda, jenž se při tréninku zranil a musí být v klidu. Na střídačku Spartaku se tedy postavil Aleš Kučera a Jan Dvořák. Vstup do utkání se bíločerveným příliš nepovedl a museli dohánět tříbrankové manko, které sice vymazali, ale domácí v závěrečné třetině přidali další dva góly, na které již Pelhřimov nedokázal odpovědět.

Břeclav

05.03.2010

5:3
(2:0, 1:3, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 13. Bartoš, 19. Bartoš, 22. Bandík, 44. Mrena, 50. Bolfík - Malý, Hubata 2. Vyloučení: 9:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3.

Zápas začal z obou stran v rychlém tempu a pohledné akce byly k vidění jak u břeclavských hokejistů, tak u hráčů v dresech hostujícího celku. V páté minutě úvodní třetiny, při hře čtyři na čtyři, nahodil břeclavský Ondřej Nedvěd puk na branku soupeře, jeho spoluhráč Lukáš Bolfík na puk ovšem nedosáhl a zakončit se mu nepodařilo. V osmé minutě přihrál pelhřimovský Jakub Štěcha najetému spoluhráči Janu Zadražilovi, ale ani tentokrát se stav zápasu neměnil. V polovině první třetiny měl možnost na dvakrát dorazit puk za záda pelhřimovského brankáře Jana Čekala Lukáš Bolfík, tuto šanci ale nevyužil. Následně na to měla Břeclav několik dalších šancí, proměnit se jim podařilo ale až kombinaci bratrů Bartošů v přesilové hře, když na světelné tabuli svítil čas 12:25 – 1:0. V první třetině byla hra přerušována častým vyloučením, což potvrzuje i údaj, že v úvodních dvaceti minutách padla přesně polovina udělených trestů zápasu. Těsně před koncem třetiny vstřelil druhou branku Břeclavi v přesilové hře Ondřej Bartoš po přihrávce Dominika Směřičky a domácí se dostali do vedení 2:0.

Na začátku druhé části zápasu se podařilo Břeclavským odskočit soupeři už o tři branky. V čase 21:39 se přesně trefil Lubomír Bendík po hezké kombinaci jeho spoluhráčů Lukáše Bolfíka a Lukáše Konečného - 3:0. Po rychlé brance přestali hráči Alcaplast arény hrát poctivý hokej a zvolnili tempo, které nasadili na začátku zápasu, což samozřejmě nahrávalo do karet týmu Pelhřimova. V třicáté druhé minutě si brankář Filip Hübner poradil s brejkem protihráče Tomáše Hubaty a zachránil od branky Břeclav po chybě bránících hráčů. V třicáté páté minutě zakombinovala dvojice břeclavských hokejistů Libor Vlašic a Matěj Mrena, úspěšné zakončení této souhře ale chybělo. Každopádně to bylo to poslední, na co se v druhé třetině hráči žlutomodrých dresů zmohli. Posledních pět minut před sirénou si do vitrínky určitě nedají. Pelhřimov střílel jeden gól za druhým, až srovnal skóre na 3:3. Postupně se trefil Michael Malý a dvakrát Tomáš Hubata.

V závěrečné dvacetiminutovce se hra domácích hráčů zlepšila. V čtyřicáté třetí minutě měl možnost rozhodnout na své hokejce Ctibor Bartoš, situaci, kdy byl sám před brankou, ale nezvládl. V čase 43:42 vyjel z rohu kluziště břeclavský hokejista Matěj Mrena a střelou mezi betony brankáře poslal Břeclav do jednobrankového vedení - 4:3. Jak se později ukázalo, byla to vítězná branka. V polovině třetiny si šanci vytvořili také hosté, hráč Pelhřimova Michael Malý ovšem ve finální části netrefil branku. V čase 49:23 zvýšil na rozdíl dvou branek hráč Břeclavi Lukáš Bolfík po asistenci Lubomíra Bendíka a uklidnil tak situaci na hráčské lavici domácího celku - 5:3. Ke konci zápasu si vytvořil šance ještě Ondřej Lechner a Radek Zháňal, skóre se ale už neměnilo.

Tabulka kvalifikace

1. Břeclav 	2 2 0 0 15:7 4
2. Pelhřimov 	2 1 0 1 7:5  2
3. Šternberk 	2 0 0 2 4:14 0
Martin Maťašovský (Břeclavský deník), Jiří Rada