HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.02.2010 | Jiří Rada | Mládež

Vstup do kvalifikace se juniorům podařil na výbornou

Lepší vstup do kvalifikace o první ligu si svěřenci trenéra Šády snad ani nemohli přát. V prvním zápase přivítali na domácím ledě tým Šternberka. Úvod utkání moc podívané nepřinesl, neboť obě mužstva hrála opatrný hokej. Pelhřimovským hokejistům se přeci jenom v úvodní části podařilo vstřelit branku a v dalším průběhu zápasu přidali ještě tři góly. Díky skvělému výkonu domácího brankáře Zajíčka si v poklidu došli k prvnímu důležitému vítězství v cestě do první ligy.

Pelhřimov

28.02.2010
11:00
4:0
(1:0,1:0,2:0)
Šternberk
Branky a nahrávky: 14. Hubata (Votápek), 31. Votápek (Barták), 43. Hadrava (Kasalý), 48. Zadražil. Rozhodčí: Němec - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 7:5 navíc Jankovský (STE) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 27:18. Průběh utkání: 4:0.

PEL: Zajíček - Jelínek Z., Matoušek, Kasalý, Doubek, Bříza, Vrátný, Hlavnička, Votápek, Zadražil, Hynek, Hubata, Hadrava V., Bella D., Bella M., Malý, Barták, Štěcha, Jelínek M., Vitera, Hadrava M.

STE: Gressmann - Skácel, Zelený, Kuba, Rozsíval, Martínek, Lavrenčík, Kovaříček, Vitásek, Knop, Okleštěk, Koš, Jankovský, Ehrenberger

Úvod utkání příliš pohledných šancí nepřinesl. K první střele zápasu se hosté dostali až 7. minutě, ale tento projektil Zajíčka v domácí brance příliš neohrozil. Z pelhřimovské strany nejprve nebezpečně vypálil Malý, ale ani jeho střelecký pokus brankou neskončil. První branka utkání padla až ve 14. minutě. Votápek v přesilové hře přenechal puk Hubatovi, a ten z první prostřelil hostujícího brankáře poprvé - 1:0. Pelhřimov měl stále více ze hry, ale to bylo vše. Ve vlastním oslabení ujelo duo Votápek – Hubata, ale druhý jmenovaný trefil pouze lapačku Gressmanna. V závěru první dvacetiminutovky se hostům podařilo přelstít pelhřimovskou obranu a dostali se do přečíslení tři na samotného gólmana, ale Zajíček si dokázal poradit i s takovouto šancí.

Hosté i ve druhé třetině hrozili spíše sporadicky, ale skvělého domácího brankáře se jim překonat nepodařilo. Ve 25. minutě nebezpečně vypálil nad rameno šternberského brankáře Vitera, ale zvýšit se mu nepodařilo. Pelhřimov si vytvářel územní převahu, ale nedokázal skórovat. To se podařilo až v 31. minutě Votápkovi, který se dokázal jako první zorientovat ve skrumáži v obraném pásmu hostů a střelou k levé tyči překonal Grossmanna podruhé - 2:0. Po druhé brance se domácí zvedli a byli jasně lepším týmem, ale museli si dávat pozor na brejky ze strany Šternberku. V přesilové hře Spartaku vybídl ke střele Votápek Matouška, ale ten trefil pouze lapačku hostujícího brankáře. Ovšem konec třetiny patřil Šternberku. První přečíslení hostů zlikvidoval pelhřimovský gólman a hned v zápětí se musel do dalšího přečíslení položit Bříza.

Poslední část již byla plně v režii domácího Spartaku. Nejprve svoji prudkou střelu schoval za obránce Votápek a poté se do šance dostal Vitera, ale střílel pouze do brankáře hostů. Ve 43. minutě se ale skóre již měnilo. Z hranice brankoviště dokázal zvednout puk špičkou čepele Marek Hadrava – 3:0. Později se stav mohl měnit počtvrté, ale Štěcha trestuhodně zahodil gólovou příležitost, když střílel do odkryté branky, ale střela mu sjela a doplachtila do ležícího brankáře Šternberka. Ve 47. minutě proměnil pelhřimovský nápor Zadražil, jenž se prezentoval skvělým důrazem v brankovišti - 4:0. Po této brance se střídaly šance na obou stranách, ale ani jeden brankář již neinkasoval a Zajíček si připsal zaslouženou nulu.

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (trenér Pelhřimova: V dnešním zápase rozhodlo nejspíše štěstí, které bylo na naší straně. Opticky jsme měli sice více ze hry, ale bylo to zbytečně utrápený. Chyběla mi tam ta kombinace a lehkost. Jsem rád, že jsme gól nedostali a na druhou stranu my jsme nějaké dali. Chtěl jsem do hry pustit i čtvrtou lajnu, abychom síly trochu rozložili, ale vývoj utkání mi to bohužel nedovolil.
Co říkáte na letošní způsob kvalifikace?

Způsob je hodně zajímavý a hlavně dlouhý. Cesta nás čeká náročná, ale doufám, že se nám to podaří. O jedno postupové místo se popere deset manšaftů, takže je potřeba, abychom se semkli a byli stále v plném počtu. Jedině tak se dá uspět. Náš cíl se nemění a tím je postup do Ligy juniorů.

Jiří Rada