HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.01.2010 | Aneta Hanetšlegerová | Mládež

Junioři v souboji s Břeclaví potvrdili svoji vedoucí pozici

Pelhřimovské juniory čekal v sobotním utkání velmi nepříjemný soupeř. Na svém ledě přivítali Břeclav, která se v tabulce nacházela hned za Pelhřimovem, ale pouze o skóre. Vedení se ujali pelhřimovští zásluhou Votápka a David Belly, ale hostům se podařilo vyrovnat. Vedení na stranu Spartaku strhl Hubata a tím začal střelecký koncert domácích. Břeclav předvedla velmi ostrý hokej, ale to bylo vše. Pelhřimovským juniorům se podařilo moravského soupeře porazit vcelku jednoznačně 8:2 a udrželi tak první příčku.

Pelhřimov

09.01.2010

8:2
(2:1, 2:1, 4:0)
Břeclav
Branky a nahrávky: 2. Votápek, 13. Bella D. (Hadrava), 32. Kasalý (Hubata), 37. Hubata (Zadražil), 42. Votápek, 45. Hubata (Votápek, Kasalý), 48. Jelínek (Bella D.), 57. Vitera (Hadrava) - 18. Fančo (Nedvěd, Svoboda), 23. Zháňal. Rozhodčí: Kukeně. Vyloučení: 10:14 navíc Stráník (BRE) 10 OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50.

PEL: Zajíček - Kasalý, Jelínek Z., Matoušek, Doubek, Martínek, Šmíd, Beneš, Bříza - Votápek, Hubata, Malý - Bella D., Bella M., Zadražil - Hadrava, Jelínek M., Hlavnička - Vitera

BRE: Hübner - Vlašic, Foral, Lechner, Nedvěd, Stránik, Svoboda, Zhaňal, Bendík, Malhocký, Bartoš O., Bartoš C., Hrena, Fančo

Již od prvních minut se hrál tvrdý a rychlý hokej a na první branku se nemuselo příliš dlouho čekat. Ve 2. minutě překvapil střelou z ostrého úhlu břeclavského brankáře Votápek – 1:0. I Břeclav si vytvořila pohlednou akci, ale Zajíček byl pozorný a všechny střelecké pokusy hostů s přehledem zlikvidoval. V 7. minutě ujelo duo pelhřimovských útočníku do přečíslení dvou proti jednomu, ale Hübnera nepřekonali. O několik minut později sklidil hlasitý aplaus několika desítek přihlížejících Votápek, který si nejprve nahrál o mantinel a poté ujížděl osamocený na branku Břeclavi, ale branku nedal. Hosté také hrozili, ale přečíslení dva na jednoho překombinovali, z čehož těžil Spartak. Následný protiútok proměnil David Bella – 2:0. Jenomže dvě minuty do konce první části snížila Břeclav zásluhou Fenča – 2:1.

Jak Břeclav první třetinu zakončila, tak tu prostřední začala. Zháňal nahodil kotouč před branku Spartaku a odtud se s přispěním brusle pelhřimovského obránce skončil za překvapeným Zajíčkem - 2:2. Od této chvíle začali být aktivnější domácí. Od modré pálil Doubek, jeho střela břeclavskému brankáři sice propadla, ale za brankovou čárou neskončila. Další šance však již brankou skončila. Velkého zmatku v břeclavském obranném pásmu využil Kasalý a střelou z mezikruží propálil ležícího Hübnera - 3:2. O pět minut déle již Pelhřimov vedl 4:2. Jako první se v brankovišti Břeclavi zorientoval Hubata.

Ve 42. minutě se blýskl druhou brankou v utkání Votápek, jenž bravurně proměnil samostatný únik o horní tyčku - 5:2. Břeclavští hokejisté hrozili spíše sporadicky a Hübner musel lovit puk ze své sítě již po šesté. Votápek nabídl brankovou přihrávku Hubatovi a ten se ani podruhé nemýlil - 6:2. Hra se začala rapidně přiostřovat a Břeclavští hokejisté očividně nemohli unést fakt, že Spartak má navrch. Ve 48. minutě proměnil svůj únik kličkou Martin Jelíenk – 7:2. Spartak i nadále kontroloval hru, ale agresivita Břeclavi neznala meze a jenom zázrakem nepřišel nikdo ke zranění. Tři minuty před koncem utkání zvýšil již na 8:2 Vitera.

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (hlavní trenér Pelhřimova: Určitě to byl zápas z těch kvalitnějších. Břeclav byla do tohoto utkání za námi pouze o skóre, což také svědčí o síle týmu. Navíc hrají hodně dobře v obraně, takže to nebylo rozhodně jednoduché. Chvilkami to vypadalo, že to neustojíme. Ve druhé třetině byla hra plná osobních soubojů, což nám moc nesvědčilo, protože máme spoustu kvalitních hráčů na puku a tyto souboje ubírají síly. Ve třetí části jsme hru uklidnili a došli si pro vítězství.

Jiří Rada