HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.01.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov v oslabené sestavě na Techniku nestačil

Úvodní zápas nového roku se pelhřimovským hokejistů vůbec nevydařil, nejenže prohrál s Technikou vysoko 0:4, ale navíc nedokázali vstřelit ani jednu branku, což se jim stalo již potřetí v sezóně a vždy na domácím ledě. Po bezbrankové první třetině přidali Brňané ve druhé i třetí třetině dvě branky. Pro Melounův výběr znamená tato prohra třetí klopýtnutí v řadě a nad hokejisty Spartaku se opět zatahují temná mračna.

Pelhřimov

04.01.2012
18:00
0:4
(0:0, 0:2, 0:2)
Technika Brno
Branky a nahrávky:24. Mráz (Sedláček), 40. Rajnoha, 47. Česnek (Benýšek), 59. Česnek (Vozdecký, Jurča) Rozhodčí:Poskočil – Dančišin, Matějček Vyloučení:4:3 Využití:0:1 V oslabení:0:1 Diváci:362 Průběh utkání:0:4

PEL: Dolejš - Rašner, Zelený, Kasalý, Pour, Plch, Martínek - Tecl, Martin Hadrava, Hrbatý - Kubát, Marek Hadrava, Votápek - Zadražil, Beneš, Hubata

TEC: Jirkův (38. Novák) - Habrovec, Vozdecký, Zapletal, Žalud, Hájek, Česnek, Gabriška, Rajnoha, Sedláček, Benýšek, Jelínek, Matouš, Bělohlávek, Jurča, Šedý, Mráz

Domácí svatyni v tomto zápase hájil Daniel Dolejš a jen mohl sledovat, jak poslepovaná sestava bojovala s Technikou. Do prvního útoku se vedle Tecla a Hrbatého postavil Martin Hadrava, jenž nahradil Plachého, který musel na pracovní školení. Z druhého útoku zůstal zdraví Kubát, který nastupoval s Markem Hadravou a Votápkem, protože Pavel Suk má od lékaře naordinované antibiotika. Kvůli nachlazení museli dnešní zápas vynechat i Havel, Adam a Blažek, tudíž šanci dostali mladí hráči. Třetí řadu obsadili Beneš, Zadražil a Hubata.

Na začátku první třetiny se oba celky seznamovaly a zajímavých situací bylo poskromnu. V první třetině držel pelhřimovské akcie především mladý gólman Dolejš, který kupříkladu zneškodnil únik Jurči.

Dolejš se musel v bráně pořádně činit, ovšem v první dvacetiminutovce neinkasoval ani poté, co soupeř hrál 53 sekund 5 na 3. Paradoxně lepší příležitost ke skórovaní měli právě domácí, když Martin Hadrava zaútočil spolu s Kubátem, který vyprášil Jirkův levý beton.

V závěru třetiny opět zahrozil Jurča. Po obhození Kasalého se prosmýkl až před bránu, leč sedmnáctiletý gólman si s jeho pokusem poradil.

První šanci druhé periody si připsal Kubát, ovšem jeho střela z mezikruží orazítkovala tvrzené sklo za soupeřovou brankou. Skóre utkání otevřel ve 24. minutě Mráz poté, co Dolejš neudržel nahození Sedláčka.

O pár minut později měl na své holi druhý gól Techniky Sedláček, ovšem pelhřimovský gólman se rychle přesunul a jeho střelu vytěsnil vyrážečkou.

Obrana hostů nemusela řešit komplikované situace, protože skutečný tlak Spartaku v tomto zápase nepřišel. Vyděsit je tedy mohlo Rašnerovo nahození od modré čáry, které skončilo na tyči.

Necelou minutu a půl před koncem třetiny po levém křídle uháněl Votápek. Na gólmana hostí vyslal dělovku, která ho nepříjemně trefila do nechráněné části těla a musel tak být střídán Novákem. Ten 16 sekund před druhou sirénou mohl se spoluhráči slavit druhý gól v síti Pelhřimova. Ve vlastním oslabení se prosadil Rajnoha.

Třetí třetina měla být ve znamení dotahování soupeřova náskoku. Místo toho vysokoškoláci nadále dělali problémy domácí obraně, která záhy inkasovala třetí gól. Zleva střílel Benýšek, jehož střela se odrazila od bruslí bránícího hráče k Česnekovi a bývalý pelhřimovský forvard prostřelil Dolejše.

Pět minut před koncem stálo při domácích i štěstí, když pelhřimovskému gólmanovi proskotačil kotouč mezi betony, který se pomalu klouzal za brankovou čáru. Naštěstí pro domácí pohotový Martin Hadrava zachránil celou situaci.

Poslední branku vstřelil opět Česnek po přečíslení dva na jednoho. Po čtrnácti dnech, co měl Pelhřimov vánoční přestávku, vykročili do další části sezóny prohrou po špatně odehraném utkání. Tato prohra srazila Spartak až na osmé místo tabulky.

Tomáš Bečka