HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.11.2010 | Jiří Rada | A-tým

Plachý vystřílel Spartaku tři body

Do pelhřimovské branky se v letošní sezoně poprvé postavil Jakub Kaiseršot, kterému skončil disciplinární trest a po utkání mohl být spokojený. Spartak se sice ve 14. minutě ujal vedení, o které ovšem téměř okamžitě přišel a posléze dokonce musel dotahovat, ale díky přesným zásahům Plachého se opět ujal vedení. Za červenobílé se také trefil Lazorišák. Pátou branku Pelhřimova zaznamenal opět Plachý a posléze se tato trefa stala vítěznou, neboť hosté dokázali v 58. minutě ještě snížit, ale víc již nestihli.

Pelhřimov

10.11.2010
18:00
5:4
(1:1, 2:1, 2:2)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 14. Kubát (Roháčik, Havel), 26. Plachý (Hrbatý, Tecl), 30. Plachý (Tecl), 51. Lazorišák (Hrbatý), 54. Plachý (Tecl) - 15. Milotínský (Hájek), 22. Milotínský (Hájek), 48. Bula (Dvořák), 58. Tupý (Skokan). Rozhodčí: Čech - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 8:9, navíc Bula 10 min OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 472. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4.

PEL: Kaiseršot - Rašner, Zítka, Roháčik, Šustr, Jelínek, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Dostál, Votápek, Lazorišák - Hadrava M.

JHR: Kubeš - Maryška, Chmel, Procházka, Dvořák, Tupý, Heršálek, Bula, Kupec, Dvořák, Milotínský, Hofmaister, Skokan, Dolina, Mashanov, Mazanec, Repkin, Gromov, Hájek, Zíb

Utkání začalo o patnáct minut déle, neboť jindřichohradecký tým musel řešit náhradní dopravu na utkání, ale vše dobře dopadlo a utkání mohlo začít. Úvodní minuty zápasu měli patřit domácím, protože již ve třetí minutě hry dostali příležitost přesilové hry, ale ta se jim hrubě nepovedla a hrozil spíše Vajgar.

V 6. minutě předvedl zodpovědný defenzivní zákrok Plachý, poté si narazil s Hrbatý a ujížděl sám na Kubeše, ale ještě ho nepřekonal. Ovšem ve čtrnácté minutě se skóre již měnilo. V přesilové hře doklepl Roháčikovu střelu za bezmocného brankáře hostů Kubát. Radost domácím nevydržela dlouho a okamžitě přišlo vyrovnání. Z prostoru mezikruží vymetl Milotínský pravý růžek Kaiseršotovy branky.

Druhou periodu začali aktivně hosté a již po dvaceti vteřinách mohl Bula poslat Vajgar do vedení, ale pelhřimovský brankář se stačil včas přemístit, ale ve 22. minutě se již jindřichohradečtí hokejisté radovali, neboť Milotínský až příliš snadno prošel domácí obranou a s přehledem zakončil. Ovšem stejně jako při předchozích brankách, vyrovnání na sebe opět nenechalo dlouho čekat. Na 2:2 srovnával z pohledu domácích Plachý, jenž ukázkovým blafákem překonal Kubeše.

K vidění nebyl příliš pohledný hokej, ale branek padalo opravdu požehnaně. V půlce prostřední třetiny opět zaúřadoval Plachý a v přesilové hře poslal svůj tým do vedení, které si domácí pohlídali a do kabin šli za příznivého stavu 3:2.

Třetí třetina byla na branky bohatá, ale také vyrovnaná. Nejprve sice předvedl Kaiseršot fantastický zákrok proti střele Dvořáka, ale ve 48. Minutě musel potřetí lovit puk ze své klece, neboť Vajgar sehrál v přesilové hře rychlou kombinaci, na jejímž konci byl Bula. Domácí to ovšem nemuselo mrzet příliš dlouho. O necelé tři minuty našel Hrbatý najetého Lazorišáka, který se střelou po ledě nemýlil.

Na rozdíl dvou branek utekl Pelhřimov svému soupeři opět díky skvělému útočníkovi Plachému, jenž brilantním proměněním samostatného úniku dovršil svůj hattrick. Jindřichův Hradec zbraně nesložil, ba naopak, ale přes defenzivu domácích se dostával jen s těží a když už nějakou mezírku našel, tak střelecky ztroskotal na výborném Kaiseršotovi.

Nakonec se hostům podařilo v 58. minutě snížit zásluhou Tupého, ale ani dlouhá hra bez brankáře hokejistům od Vajgaru nepomohla k odvrácení další prohry na ledě soupeře.

Jiří Rada