HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.08.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | Mládež

Francouzi se dle slov Dvořáka zlepšují


Středeční odpoledne patřilo na pelhřimovském ledě mládeži. Proti sobě nastoupili výběry ročníků 98 - 02 Spartaku Pelhřimov a francouzského týmu z kraje Champagne. V první třetině se Spartak dokázal ujat vedení po střele Vaněčkové, ovšem pak se čekalo na góly až do třetí třetiny. V nich padli tři góly a všechny do sítě hostujícího týmu. Mladí hokejisté tak dokázali zvítězit nad zahraniční konkurencí, což je dobrá vizitka pro mládež, kterou od této sezóny vede Jan Dvořák.

Pro pelhřimovský výběr to bylo první utkání v novém ročníku a hned na rozjezd se jim do cesty postavil zahraniční celek. Na první gól se čekalo do 14. minuty. Střela od modré čáry z hole Vaněčkové doputovala až do brány. I poté byla však tato partie vyrovnaná. „První dvě třetiny se příliš hodnotit nedají. Ale od třetí třetiny byl náš výkon dobrý. Kluci se hledali, ale pak to bylo dobré. Byl to náš první zápas. Hlavní bylo, aby si kluci vyzkoušeli hrát proti zahraničnímu týmu. Tento zápas mi prozradil, že ti kluci jsou dobří. Že čtvrťáci dokážou hrát i se staršími, a že zvládnou hrát za starší kategorie,“ vysvětlil Dvořák po zápase.

Oba celky si vypracovaly zajímavé příležitosti, ovšem pelhřimovský brankař Chaloupek i brankař Francie Toulouse byli bezchybní. Tento zápas se konal i přesto, že 3. a 4. třídu teprve čeká soustředění. „Třeťákům a čtvrťákům začíná v neděli soustředění. Osmičkám již soustředění proběhli, teď mají víkendové soustředění,“ prozradil mladý trenér.

Francouzský soupeř přijel do Pelhřimova v pátek 12.8. a ve městě měli opravdu nabitý program. „Trénovali dvakrát, sehráli tři přátelská utkání. Myslím, že jsou v tomto klubu dobří kluci, ale je vidět, že je to na jiné úrovni. Je to jiný hokej. Francouzi se hodně zlepšují, viděl jsem všechny jejich tréninky a nějaké jsem i vedl. Hráči se snažil a blíží se naší úrovni. Brzy budou na stejné úrovni jako my,“ řekl Dvořák bezprostředně po skončení zápasu.

Ve třetí třetině se již tým Pelhřimova dokázal třikrát prosadit zásluhou Březiny, Egarta a Kroupy. Byl vidět poměrně tvrdý hokej, který obě mužstva mají rádi. Jak si tedy stojí pelhřimovská mládež očima Dvořáka? „Je hodně znát, že klub má nedostatek hráčů, ale stále přicházejí noví. Celkově musíme být trpělivý. Hlavně to musí pochopit rodiče, že výsledky nepřijdou hned. Trpělivost a tvrdá práce je jedinou cestou k úspěchu,“ vysvětlil Dvořák další kroky mládeže.

Do této sezóny nastupuje Dvořák v roli šéftrenéra mládeže a asistenta trenéra A - týmu. Na starost má veškerou mládež a také spolupracuje s Martinem Melounem. „Teď jsem dostudoval školu, tím pádem teď dělám pouze hokej. Snažím se zvládat jak mládež, tak áčko. Je to hodně časově náročné, ale zatím to zvládám. Hektičtější to bude v sezóně, protože vedu i straší dorost, se kterým chci letos odehrát co nejlepší sezónu. U dorostu hrát co nejvýš. Je nové rozdělení soutěže, budeme hrát s týmy, se kterými jsme ještě nehráli. Tím pádem to bude pro nás naprosto nové. V áčku bude hlavní cíl, jak už řekl pan Kučera, zachránit ligu,“ řekl Dvořák své plány do budoucna.

Jiří Rada, Tomáš Bečka