HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.08.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

První trénink na ledě přinesl několik změn


První srpnový den se nesl ve znamení prvního tréninku pelhřimovských hokejistů na ledě. Již od začátku byla na ledové ploše výborná atmosféra a tým si užíval po letních galejích první skluzy na bruslích. Na kluzišti se sešli jak členové A-týmu, tak i juniorští hokejisté, kteří se budou chtít porvat o místo v sestavě prvního týmu. „První dvě pětky jsou stále stejné a do třetí se může protlačit jakýkoli junior,“ prozradil generální manažer Spartaku Aleš Kučera. Ten dále prozradil další novinky, které si můžete přečíst v tomto článku.

Poprvé po 162 dnech se pelhřimovští hokejisté objevili na ledě. Jednalo se o první trénink na nadcházející sezónu 2011/2012. Hokejisté se dostali na led okolo šesté hodiny a zhruba v půl osmé jim premiérový trénink skončil. Dvacet dva bruslařů včetně brankařů byli rozděleny do čtyř skupin, přičemž žlutý a červený tým byly první dva útoky A-týmu a zelené a bílé mužstvo se skládalo z juniorů.

Nejprve hrála proti sobě již zmiňovaná mužstva a poté následovala další cvičení. Vrcholem všeho byly nájezdy na brankaře. Všichni hráči si vše užívali a bylo patrné, že se opravdu těší na novou sezónu. Dobrá nálada jistě bude potřeba, jelikož manažer Kučera se dívá na nadcházející ročník mírně skeptický. „Hlavní je přežít! Opravdu, po loňském čtvrtfinálovém úspěchu to může znít všelijak, ale Spartak patří mezi druholigová mužstva s nejnižším rozpočtem. Tudíž se budeme snažit zachránit se ve druhé lize.“

Návrat Petra Plcha

Minulý ročník ohlásili odchod z klubu konec s hokejem vůbec Petr Plch a Jan Šustr. Ovšem první jmenovaný hlásí velký comeback. „ Petr mě kontaktoval s tím, že by se rád připojil k týmu. Už čtrnáct dní s námi trénuje, poté odjede na dva týdny na dovolenou a poté se normálně připojí k týmu a bude jejím platným členem,“ řekl manažer Kučera.

Obrana je zatím největší neznámá, která trápí celé vedení. „Útok je prakticky beze změn od loňského roku. První dvě pětky jsou stále stejné a do třetí se může protlačit jakýkoli junior. Hlavní je teď obrana, kterou musíme stabilizovat,“ doplnil k tomuto tématu Kučera. Petr Plch tedy bude jistě v tomto problému dosti nápomocen.

Příchod zámořských hráčů

Od příští sezóny je také dost možné, že se budou prohánět po pelhřimovském ledě hráči z USA. „Je to docela komplikovaná situace. Musí si zaplatit letenky, sehnat ubytování a další povinnosti. Dá se říci, že nic není jisté, ale šance, že se zde zámořští hráči skutečně objeví, tu existuje,“ nastínil možnost příchodu amerických hráčů Kučera.

Změny na trenérském postu

Další překvapením před novou sezónou je to, že dosavadního asistenta Lukašíka nahradí mladý trenér Jan Dvořák. Vedení se rozhodlo sáhnout do vlastních zdrojů a navíc vidí ve Dvořákovi příslib do budoucna. „Honza je mladý perspektivní kluk, který má zájem se hokejem nadále zabývat a chce v něm nadále pokračovat a zlepšovat se. Navíc po této sezóně odletí do Ameriky na stáž, což pro něj jistě také bude skvělá zkušenost,“ míní šéf Spartaku.

Tomáš Bečka