HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.02.2011 | Jiří Rada | A-tým

Před play-off není čas hrát si na primadonu, ví moc dobře Mikšovský


Mezi jeho hlavní přednosti patří rychlost a také bezesporu přehled. Řeč je o třiadvacetiletém Adamu Mikšovskému, jenž dlouhou dobu hrál první ligu, ze které má také značné zkušenosti, ale po letošním přesunu do Písku přišlo nepříjemné zranění a tím i předčasný konec u Jihočechů. Dlouhou dobu byl bez angažmá, ale poté se dohodl s pelhřimovským Spartakem a dle svých slov je spokojení.

Tento článek patří k zápasu CHO - PEL 3:7

Adame, ve středečním utkání v Chotěboři přišel trénér s novým sestavením útoků, jak ti to sedlo?
Měli jsme za sebou více nepovedených utkání a něco se s tím muselo udělat, proto ty změny, ale hrálo se mi dobře. Na druhou stranu budeme moudřejší po nedělním zápase, jak moc změny prospějí mužstvu, protože Chotěboř nás pořádně neprověřila a Trutnov bude těžší soupeř.

Ty jsi skončil až ve třetí pětce, bereš to jako profesionál, nebo se cítíš ukřivděný?
Je fakt, že hodně hokejistů takové přesuny snášejí špatně, ale jsem tady od toho, abych týmu co nejvíce pomohl a ne abych dělal před play-off zbytečné problémy a hrál si na primadonu. Snažím se soustředit na svůj výkon a tím i pomoct mužstvu!

Do Pelhřimova jsi šel i s tím, že budeš moci hrát i za Tábor a tím být více v zápasovém tempu, ale to však nevyšlo. Byl jsi z toho hodně zklamaný?
Abych pravdu řekl, tak jsem byl z toho docela dost špatný. Původně jsem chtěl odehrát maximum zápasu, být v co největší herní praxi, dostat se zase do herní pohody a trochu dohonit zápasové manko zaviněné zraněním a předčasným ukončením angažmá v Písku. Jenže už se s tím nedalo nic dělat a příště si budu více hlídat tyto přestupní věci, aby to zase tak nedopadlo.

Ze sedmi zápasů za Spartak máš na svém kontě už 12 bodů, to vypadá hodně dobře…
Možná to vypadá hezky, ale budu radši, když moje další branky ještě více pomohou týmu

Ve středečním duelu s Chotěboří jsi vstřelil čtyři branky, už se ti to někdy povedlo?
Nechci, aby to vypadalo, že se chci některak vytahovat, nebo povyšovat, ale v mládežnických kategoriích jsem dal hattricků opravdu požehnaně, ale že by se mi podařilo v jednom utkání skórovat čtyřikrát, to bylo naposledy nejspíš ve 4. Třídě, ale jistý si opravdu nejsem. Je ovšem fakt, že na co jsem v Chotěboři sáhl, to tam padlo a padly mi tam i takové góly, které bych nečekal.

Přitom ses v první části utkání spíše trápil…
Tak my jsme se trápili všichni, protože jsme přistoupili na jejich styl hry a nedalo se na to opravdu ani dívat. Potom jsme dokázali vstřelit nějaké góly a bylo to o poznání klidnější.

Mohl bys říci, jakého soupeře bys nejraději „vyfasoval“ do čtvrtfinále?
Asi ne. Jsem tady krátkou dobu a ještě jsem nepoznal všechny týmy, ale ve výsledku je to jedno, protože vybírat si soupeře nemá cenu. Mnohdy se to jiným týmům vymstilo. Kdybych to měl brát podle dosavadních výsledků, tak by bylo asi nejlepší Milevsko, protože jsme ho dokázali porazit i v posledním zápase. Je to ale zdánlivé, protože play-off je již jiná soutěž, ve které se na základní část nekouká. Rozhodně si ale soupeře nechci vybírat. Musíme se ještě soustředit na nedělní zápas a poté na úterní první zápas čtvrtfinále.

Jak jsi v Pelhřimově spokojený?
Když nepomyslím na to, že mi nevyšel Tábor, tak jsem spokojený. Je tady fajn ubytování, strava, zázemí a hlavně i parta. Jsem taky moc rád za to, že můžu chodit v dopoledních hodinách sám na led a tím tak na sobě pracovat.

Jiří Rada