HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.01.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Potřebuji se rozehrát a za Pelhřimov jsem velice rád, tvrdí Petráček


V dohrávaném čtvrtečním utkání s Jindřichovým Hradcem, jenž bylo odloženo kvůli chřipkové epidemii v kádru Pelhřimova, se poprvé představil v domácích barvách Tomáš Petráček. Posila z prvoligového Tábora bude hájit pelhřimovské barvy formou střídavých startů. „Za tuto příležitost jsem velice rád. Potřebuji se rozehrát, abych se opět po zranění dostal do tempa,“ prozradil 21letý obránce.

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 3:6

Pro Spartak začal zápas více než dobře, když ve vlastním oslabení ujeli Mikšovský se Sukem a zařídili pro domácí vedení. To však domácí bruslaři neudrželi a Vajgar diskutabilním gólem vyrovnal. „Dle mého názoru tento gól platit neměl a byl dosažen neregulérním způsobem,“ pravil rozhořčeně po zápase.

Hosté poté dokázali vývoj zcela otočit ve svůj prospěch, na což Spartak nedokázal zareagovat. Nemocemi a zraněními rozklížená sestava Pelhřimova bojovala, ovšem soustředěná hra soupeře nedovolila domácím přiblížit se na dostřel. „Velká marodka byla jedním z problémů tohoto zápasu,“ přitakával Petráček, avšak jedním dechem dodal. V týmu nejsem jediný nováček. Přišli jsme sem narychlo, tudíž jsme neměli dostatek času na vypilování taktiky a dalších věcí související s přípravou na zápas,“ našel Petráček příčiny neúspěchu.

Ačkoli měl tým vedený Melounem jedenáct příležitostí zahrát si přesilovou hru, ani jednu nezužitkoval. „Je to právě tím, že přišlo více nových hráčů, a nám vázne i kombinace. Není zde součinnost celé pětky, což je kámen úrazu,“ vysvětli po nevydařeném utkání.

Prohra mu tak zkazila jeho premiéru za pelhřimovský tým. Se svým výkonem však může být spokojený. „ Za tuto příležitost jsem velice rád. Potřebuji se zde rozehrát, abych se po zranění dostal do tempa. Chci totiž být v Táboře co nejvíce platným členem,“ přeje si kladenský odchovanec, jenž také okusil zámořský hokej, když působil v týmu Rimouski a před draftem NHL 2009 byl skauty řazen na 41. místo v Import Draftu zámořské juniorské ligy.

V poslední době neprožíval Petráček zrovna vydařené hokejové období. V Táboře nastupoval ve čtvrté formaci a poté ho přibrzdilo zranění. „Na nedostatek prostoru v Táboře si stěžovat nemohu. Po dlouhém zranění jsem se potřeboval rozehrát v nějakém klubu. Nejprve jsem byl v Jindřichově Hradci, kde byl ovšem přetlak hráčů a manažeři se tedy dohodli na mém přestupu do Pelhřimova,“ uvedl mladý obránce.

Rozdíl mezi první a druhou ligou je patrný v mnoha aspektech, čehož si všiml i Petráček. „Druhá liga se v mnohém liší. Kvalita první ligy je na vyšší úrovni, jsou v ní rychlejší akce. Častokrát se to nedá ani srovnávat,“ řekl vzrůstem ne zrovna vysoký obránce. „Celkově se nám zápas nepovedl. Je důležité, aby se tým do příštího zápasu zvedl a co nejrychleji se dal do kupy,“ svěřil se s přáním Petráček.


Použité foto: http://www.francisvachon.com

Tomáš Bečka