HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.01.2011 | Jiří Rada, foto: www.sc-kolin.cz | A-tým

Nemám rád porážky, tvrdí více než dvoumetrový Protasenja


V nedělním zápase na ledě Kolína doplnilo pelhřimovský tým duo jihlavských juniorů Kuřítko s Protasenjou. Více než dvoumetrový Protasenja se zařadil do prvního útoku k Havlovi s Mikšovským a jejich spolupráce vypadala slibně. Protasenja v letošním ročníku extraligy juniorů nasbíral celkem padesát bodů (34+16) a kraluje tak všem střelcům juniorské nejvyšší souteže.

Tento článek patří k zápasu KOL - PEL 5:2

Jak ses těšil na svůj první start za Pelhřimov?
S druhou ligou jsem doposud neměl žádné zkušenosti, takže jsem vlastně ani nevěděl, co můžu očekávat. Bral jsem to tak, že je to další příležitost hrát za chlapy, což pro mě určitě může být přínosem.

Dlouhá léta už hraješ extraligu juniorů a v letošní sezoně jsi odehrál také zápasy v první lize. Nebojíš se, že by ti neměla druhá liga co dát?
To se nebojím. Určitě mi má co dát. Pořád to jsou muži a já si mohu na ten hokej zvyknout. Oproti první lize, nebo extralize juniorů je to ohromný rozdíl hlavně v rychlosti. Ale je tady taky znát, že mnozí hokejisti hráli hokej profesionálně a mají co nabídnout další generaci.

Možná ses už těšil na jihlavské áčko, ale místo toho přišel Pelhřimov, nebereš to spíš trochu jako degradaci?
Určitě ne! Chci odvést na ledě maximum a pomoci celému týmu. Nemám rád porážky, takže v každém zápase udělám vše proto, abychom vyhráli. Ale k tomu musím podávat takové výkony, aby byli spokojeni trenéři i diváci, pro které se hokej hraje.

Co tedy pro tebe znamená angažmá v Pelhřimově?
V Jihlavě jsem odevzdal maximum, ovšem jestli budu hrát za áčko, to už nijak neovlivním. Mně akorát řekli, že mám jet hrát s Kuřetem (Martin Kuřítko, pozn. autora) za Pelhřimov, a tím to pro mě haslo. Jsem rád, že snad můžu někde pomoct a doufám, že šanci v prvním týmu Jihlavy ještě dostanu.

Jak bys zhodnotil svůj první zápas za Spartak?
Myslím, že jsme neodehráli v Kolíně špatný zápas, ale o body jsme přišli po našich chybách na začátku druhé třetiny. V tu chvíli bylo jedno, kdo je na ledě, protože Kolín to zahrál fantasticky. Na to, v jaké sestavě jsme hráli, jsme to odbojovali a ani za rozhodnutého stavu jsme se nevzdali.

Co říkáš na spolupráci v útoku, nastupoval jsi s Havlem a Mikšovským?
Oba dva jsou to vynikající hokejisti. Je vidět, že hokej opravdu hrát umí a myslím si, že jsme tam měli i pár pěkných kombinací. Navíc naše lajna dala i oba góly. Je pravda, že jsme si třeba někdy moc nerozuměli, ale byl to první zápas. Přesto si myslím, že jsme ho odehráli slušně.

Další zápas hraje Pelhřimov ve čtvrtek, tedy ve stejný den jako jihlavská juniorka. Už víš, kde budeš hrát?
Trenéři mi to oznámí den před zápasem. Ale trenér juniorů říkal, že až se zachrání juniorka, což se stalo, chce, abych už hrál za áčko. Nebo jezdil do Pelhřimova. Takže snad nastoupím ve čtvrtek v Pelhřimově proti Jindřichovu Hradci.

Jiří Rada, foto: www.sc-kolin.cz