HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.01.2011 | Jiří Rada | A-tým

Ve čtyřech se vyhrávat nedá, má jasno Roháčik


Utkání v dalekém Trutnově se pro pelhřimovské hokejisty již od úvodní třetiny nevyvíjel podle plánů, a když se k tomu přidal divoký výkon hlavního sudího, musel Pelhřimov více než na útočení myslet na obranu a to i ve třech. Po zápase se o tom hodně diskutovalo a své k tomu řekl i obránce Roháčik: Výkon hlavního rozhodčího nemůžu příliš komentovat, ale rozhodně bylo na první pohled vidět, že je na nás přísnější.“

Tento článek patří k zápasu TRU - PEL 5:3

Již od úvodních minut byl aktivnější domácí Trutnov, který hnalo za vítězstvím více než tři stovky diváků. Ovšem v osmé minutě bylo hráčům Pelhřimova hodně teplo, zejména pak brankáři Dolejšovi, který musel spolu se třemi spoluhráči bránit pětici trutnovských bruslařů. „Výkon hlavního rozhodčího nemůžu příliš komentovat, ale rozhodně bylo na první pohled vidět, že je na nás přísnější,“ zlobil se po zápase obránce Roháčik a následně dodal: „Když budeme hrát stále v oslabení, vyhrát prostě nemůžeme.“

Roháčik byl nespokojený po právu, neboť jeho vyloučení na čtyři minuty za hru vysokou holí bylo hodně diskutabilní. „To, že jsem mu dal do zubu je bez diskuzí, ale to, že se škrábl při holení a já za to vyfasoval 2+2 je k zamyšlení,“ zuřil slovenský obránce Roháčik.

Zvláštní to opravdu bylo, protože postižený hráč se ihned zapojil do hry bez jakéhokoliv ošetření. Další oslabení tří proti pěti si Pelhřimov zahrál i ve druhé třetině, a to když v klasickém oslabení odpálil se vší smůlou kotouč do ochranné sítě za svojí brankou Zelený. „Opravdu jsme měli i smůlu, kterou se nám podařilo prolomit až v samém konci zápasu, kdy už jsme toho moc nestihli,“ zmínil další negativní faktor zápasu obávaný obránce.

Na zápas ve špatném bude také vzpomínat jistě Jiří Kubát, jenž odjel do kabiny ještě před druhou sirénou a do utkání již nenastoupil. „Jirka dle informací utrpěl zlomeninu klíční kosti a minimálně tři týdny musí nosit fixaci. Jak dlouho tedy bude mimo hru, nedokáže nikdo v této chvíli odhadnout,“ řekl ke zdravotnímu stavu svého svěřence trenér Meloun, jenž tak musí řešit dlouhodobější absenci nejlepšího střelce druhého útoku.

Jiří Rada