HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.12.2010 | Tomáš Bečka, foto: Jan Votava (klhvajgar.cz) | A-tým

Baví mě hrát v útoku, říká s úsměvem obránce Beneš


Jedno z nejlepších utkání má za sebou i třetí útok, který hraje při absenci Suka v kombinované sestavě. Trojice mladých útočníků, respektive dvou útočníků a jednoho obránce si dokázala proti Milevsku vytvořit několik slibných šancí a právě obránce Pavel Beneš, který zaskakuje v útoku, si mohl připsat první bod za asistenci, avšak jeho stoprocentní nabídkou pohrdl Barták. „Jsme ještě mladí a nemáme příliš zkušeností. Škoda, že dnes naší lajně nevyšlo dát gól, i když jsme byli blízko,“ řekl po utkání vytáhlý mladík.

Tento článek patří k zápasu PEL - MIL 4:2

Spartak nastoupil do duelu proti Milevsku s myšlenkou odčinit debakl z Jindřichova Hradce. „V kabině jsme prohru s Hradcem příliš neřešili. Byly rozebrány nějaké situace, ale do tohoto utkání jsme šli naprosto s čistou hlavou.“ Ačkoli výběr vedený trenérem Melounem brzy prohrával, tak se mu ještě v první dvacetiminutovce podařilo srovnat krok se soupeřem a ve druhé třetině odskočit na rozdíl tří branek. „Proměňovali jsme šance, které jsme si vypracovali a navíc nás velice podržel gólman. V tomto ohledu to bylo povedené utkání,“ zhodnotil vysoký obránce příčinu úspěchu pelhřimovského týmu, ale také si neodpustil malé popíchnutí do svého kamaráda a spoluhráče z útoku. „Kdyby pan Barták přetavil svoji šanci v pátý gól, tak by to bylo veselejší,“ dodal s úsměvem na rtech.

Od 29. minuty, kdy se Pelhřimov zásluhou Hadravy dostal do dvoubrankového trháku, se domácí uchýlili více k defenzivní činnosti a z toho také pramenil nápor hostů. „Nedá se říci, že bysme byli vyloženě zalezlí před bránou. Hráli jsme v klidu náš hokej, to co jsme potřebovali a díky tomu máme tři body,“ přemítá odchovanec pelhřimovského hokeje.

V poslední době se třetí řada dostávala pod palbu kritiky za předvedené výkony, čehož si sami hráči byli vědomi. Trenér jim však i nadále ponechal důvěru a mladá řada se mu odvděčila povedeným výkonem. „Víme, že naše výkony nebyly ideální. Je to hodně zapříčiněné tím, že já s Bártem (Miloslav Barták – pozn. autora) jsme mladí. Pouze Voty (Petr Votápek – pozn. autora) má více zkušeností a dokáže se dostat do šance. Navíc jsme ani nehráli juniorskou soutěž a rovnou naskočili do áčka. Tím je to umocněné,“ vysvětluje, proč se jeho útok neprosazoval.

Pro Beneše je netradiční hrát v útoku, jelikož od dětství nastupoval na postu obránce. Leckdo by si myslel, že vynucená změna postu mu bude vadit, leč opak je pravdou. „Možná to bude pro někoho překvapivé, ale hrát v útoku mě baví. S tím nemám absolutně žádný problém,“ svěřil se Beneš, jenž v sobotu oslavil své osmnácté narozeniny a vítězství nad Milevskem mu bylo dodatečným dárkem.

Tomáš Bečka, foto: Jan Votava (klhvajgar.cz)