HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.12.2010 | Jiří Rada | A-tým

Byl jsem hodně nervózní, prozradil Dolejš


Hlavní trenér Spartaku se musel v sobotním utkání na ledě Benešova obejít bez brankáře Klestila, který si plnil povinnosti v prvoligovém Táboře. Na jihu Čech nyní zastává post druhého gólmana. A jelikož Kaiseršot je nemocný, vybralo vedení Pelhřimova k Čekalovi nadaného havlíčkobrodského Daniela Dolejše. Ten pak nečekaně nastoupil do utkání hned od úvodní minuty a vedl si skvěle.

Tento článek patří k zápasu BNS - PEL 4:5

V týdnu přišla zpráva z Tábora, že Klestil se stává minimálně na měsíc druhým brankářem prvoligového A-týmu Jihočechů. Vedení Spartaku tak mělo rázem vrásky na čele. První liga se sice kryje s druhou většinou pouze ve středu, jenže tentokrát se hrálo v Benešově v sobotu a to byl pro Pelhřimov problém. Kaiseršota trápí viróza a vyrazit na led lídra tabulky pouze s jedním brankářem by byl velký risk.

Volba tedy padla na havlíčkobrodského dorostence Dolejše, který bezpochyby patří v současnosti k nejlepším mládežnickým brankářům v republice, což dokazuje i v reprezentačním dresu. Například v srpnovém turnaji pěti ve Švýcarsku se postavil proti výběru Německa a po dvou obdržených brankách z 34 střel slavil se svými spoluhráči výhru 4:2.

„To, že pojedu s Pelhřimovem do Benešova, přišlo hrozně rychle. Dozvěděl jsem se to po zápase v Mladé Boleslavi. Byl jsem docela v šoku, ale taky jsem se strašně těšil“, svěřil se s pocity brankářský talent z Havlíčkova Brodu. O tom, že by do zápasu mohl naskočit hned od začátku prý ani na chvilku neuvažoval, ovšem realita byla nakonec úplně jiná. „Počítal jsem s tím, že budu krýt záda Honzovi Čekalovi, jenže před rozbruslením za mnou najednou přišel trenér a řekl mi, že budu chytat já,“ usmíval se Dolejš.

Přestože je zvyklý nastupovat v nejvyšší domácí dorostenecké lize, utkání mužů, byť druholigové, je přeci jenom podstatně jiná káva. „Byl jsem ze začátku hodně nervózní, ale po pár minutách to ze mě všechno spadlo a byl jsem si každým zákrokem jistější. To mi dodalo potřebné sebevědomí, které mi navíc přidávali i spoluhráči,“ prozradil Dolejš a následně dodal: „Jsem rád, že jsem to nepokazil a že jsme mohli slavit vydřenou výhru.“

Překvapivý tah šéfa pelhřimovské střídačky se tak ukázal být trefou do černého. „Když už jsme ho vzali s sebou, tak jsem se rozhodl, že mu dám šanci. A on potvrdil, že je opravdu skvělý brankář,“ chválil po utkání šestnáctiletého mladíka Meloun.

Jiří Rada