HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.11.2010 | Eva Streichsbierová, Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov přivítá kutnohorské Sršně, k zápasu nastoupí bez Lazorišáka


Ačkoliv měl mít původně Spartak Pelhřimov ve středu 1. prosince volno, nakonec se představí domácímu publiku v dalším utkání. Právě na polovinu tohoto týdne byl totiž přeložen zápas 12. kola druholigové skupiny Střed, v němž se pelhřimovští hokejisté střetnou s Kutnou Horou. Souboj šestého celku tabulky s pátým začne tradičně v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - KUT 6:4

Oba mančafty měly mít tento zápas už dávno za sebou, jenže začátkem listopadu vypukl v kabině kutnohorských hokejistů požár a kvůli zničené výstroji musel klub dva zápasy odložit. Každopádně středeční bitva bude pro Pelhřimov a Kutnou horu už druhou, v níž se v rámci letošní sezony postaví proti sobě. Z úvodního střetnutí přitom výrazně lépe vyšel Spartak, který vyhrál na ledě soupeře vysoko 11:1!

„Nikdo nemůže čekat, že je takhle budeme porážet pořád, čeká nás určitě těžký zápas,“ je přesvědčen hlavní kouč pelhřimovských hokejistů Martin Meloun. „To ostatně bylo vidět i v minulém utkání v Chotěboři. Předtím jsme ji taky porazili 12:5 a tentokrát jsme tam vyhráli až po samostatných nájezdech,“ připomněl víkendové derby, v němž jeho tým bral dva body za výsledek 4:3.

Do středeční dohrávky půjde Spartak už bez útočníka Oty Lazorišáka, který pro letošní sezonu v pelhřimovském A-týmu skončil. „Kvůli práci nestíhal tréninky a občas i zápasy a pak se urazil, že nedostával tolik prostoru na ledě,“ zmínil moment z předchozího domácího souboje, kdy se zmiňovaný hráč během zápasu sebral a opustil střídačku.

Následně se prý sice za svoje chování trenérovi omluvil, ovšem zpátky k mužstvu už se nepřipojí. Rozhodl se skončit. „Já si prostě myslím, že takové věci se nedělají,“ měl jasno Meloun. „Nemám potřebu se k tomu vyjadřovat. Prostě už za Pelhřimov dál hrát nechci, budu se soustředit na práci,“ vzkázal Lazorišák.

Obejít se bude muset trenér Spartaku znovu také bez pomoci z prvoligové Jihlavy. „Dukla ve středu hraje, takže je jasné, že nám asi nikoho nepošle. Naštěstí nemáme žádné hráče zraněné, takže bychom jinak měli být kompletní,“ uvedl Meloun, jemuž během utkání na střídačce pomáhá jako asistent Josef Lukašík. „Na tréninky kvůli práci sice nemůže, ale při zápasech stojí vedle mě. Abych se nebál,“ smál se trenér.

Před letošní sezonou středočeský klub posílilo hned několik hokejistů, ale většina pro pelhřimovského fanouška velice známá. Ze svého hostování v Břeclavi se do Kutné Hory přesunul útočník Pavel Pelán, nové angažmá u Sršňů našli také obránci Zdeněk Procházka z Hradce Králové a Lukáš Kůrka ze Světlé nad Sázavou, jenž dres Spartaku oblékal ještě v přípravných zápasech. K těmto hráčům také přibyl havlíčkobrodský brankář Tomáš Linhart a útočník Adam Vylíčil, kterého měl v hledáčku i Spartak. U trenérského kormidla zůstal i úspěšný trenér Karel Dvořák.

Sršni zahájili sezonu výsledkovými výkyvy, ale za zmínku rozhodně stojí jejich jedenáctibrankový příděl právě od Spartaku, který obdrželi v rámci 3. kola. Poté ještě přišli dvě prohry a to na ledě Chotěboře a poté i doma proti Benešovu. Zajímavostí Kutné Hory je i fakt, že nedokázala vyhrát více než tři zápasy v řadě. Parta kolem trenéra Dvořáka však musela své utkání 11. a poté i 12. kola odložit, neboť jejich kabinu zachvátil požár od zvlhčovače vzduchu. Do koloběhu druhé ligy se Sršni vrátili až na začátku listopadu a z dosavadních pěti posledních zápasů dokázali pouze dvakrát vyhrát, když naposledy dokonale otočili vývoj utkání na domácím ledě proti Jindřichovu Hradci.

Kádr Kutné Hory nedávno opustilo hned několik hráčů, mezi které patří i útočník Adamec, či brankář Malý, kteří nyní nastupují za Chotěboř, ve které patří k oporám týmu.

Kutná Hora se aktuálně v tabulce druholigové skupiny Střed usadila na pátém místě, s jednobodovým náskokem před Pelhřimovem. Nejproduktivnějším hráčem Sršňů je zatím dvaatřicetiletý Pavel Beránek, který vstřelil 4 góly a na dalších jedenácti se podílel asistencí. A hned za ním figuruje se 14 body bývalý hráč Spartaku Pavel Pelán, který ovšem kvůli trestu ve hře z posledního utkání nemůže nastoupit.

Eva Streichsbierová, Jiří Rada