HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.11.2010 | Jiří Rada, foto: Veronika Marková | A-tým

Udělali jsme příliš mnoho chyb, mrzelo po zápase Fibikara


Tak takovou to premiéru by si přál asi jenom málokdy. Hned v prvním utkání za Pelhřimov se musel Jan Fibikar sklonit před svým soupeřem. Ovšem zaslouženě. „Nymburk dnes jednoznačně lépe bruslil a navíc jsme dělali příliš mnoho chyb v obraně,“ měl jasno po utkání čtyřiatřicetiletý Fibikar a následně dodal: „Hosté si dnešní výhru zasloužili, byli lepší.“

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 3:4

A jak se vlastně zrodil přesun zkušeného obránce ze Žďáru nad Sázavou do „konkurenčního“ Pelhřimova? První zprávy z tábora Žďárských Plamenů mluvili jasně, ovšem sám Fibikar celou situaci osvětlil. „De facto mi nikdo ve Žďáře nebyl schopný říci, co semnou bude. Musel jsem jít za trenérem, se kterým jsme si vyříkali několik věcí a řekli si, že bude lepší, když si najdu angažmá jinde.“ Fibikar je sice platným hráčem Chotěboře, ale i přesto, že klub z Vysočiny hraje taktéž druhou ligu, do jeho mateřského klubu se mu vracet nechtělo.

V rozhodování, kam jít dále hrát, hráli hlavní roli kamarádi. „V Pelhřimově hrají kluci, se kterými jsem již hrál. Jedná se například o Tecla, Kubáta, Melouna a další. Tento fakt jistě hrál velkou roli v mém rozhodování. Chtěl jsem si prostě ještě s těmito hráči zahrát,“ prozradil důvody svého hostování v Pelhřimově Jan Fibikar.

Poslední vzájemné derby mezi Žďárem nad Sázavou a Pelhřimovem sice Fibikar již nehrál, ale dle jeho slov je každé derby stejné. „Vždy je to nesmírně vyhecované jak na ledě, tak v hledišti, ale také férové. Celá atmosféra je také okořeněna tím, že platí pravidlo můj dům – můj hrad,“ prozradil Jan Fibikar s lehkým úsměvem.

Jiří Rada, foto: Veronika Marková