HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.11.2010 | Tomáš Bečka | A-tým

Hadrava je velmi šikovný, nešetří chválou na svého spoluhráče Havel


Při středečním utkání s Nymburkem se poprvé za A – mužstvo představil Marek Hadrava a ihned dokázal vsítit svoji první branku. „Do utkání jsem šel s tím, abychom vyhráli a taky jsem se chtěl zkusit prosadit,“ svěřil se šestnáctiletý dorostenec. I přes jeho trefu však Pelhřimov na body opět nedosáhl a z pelhřimovské lavičky se musel odporoučet dosavadní lodivod Martínek, jehož vystřídal Martin Meloun.

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 3:4

Spartak nevstoupil do utkání špatně, ale ve druhé periodě Nymburk skóre otočil. „Neproměňovali jsme šance. Za stavu 2:1 jsme měli gólové šance. Kdybychom odskočili na 3:1, mohlo být všechno jinak,“litoval po utkání Marián Havel.

Ve druhé dvacetiminutovce se hráči z města rekordů a kuriozit dostali naposledy do vedení, když Hadrava zaznamenal již zmiňovaný první gól. „Byl to skvělý pocit. Určitě bych ho chtěl zažít znovu,“ přeje si pelhřimovská desítka. Bohužel se druhý útok ocitl na ledě, když soupeř dal vítěznou čtvrtou branku. „Byla to rychlá, přesná akce. Přesná přihrávka od jejich beků, navíc vše na jeden dotek. Soupeř jel poté sám na bránu a proměnil svou šanci na rozdíl od nás,“ neskrýval zklamání Havel.

I Marián Havel měl na své holi šance a tu největší mu vykryl brankař Rückl. Při vlastním oslabení ujel soupeřově obraně, ale tváří v tvář proti gólmanovi neuspěl. „Nebylo to provedené dobře. Chtěl jsem jí na dřevěnou nohu a nepodařilo se mi to,“ sypal si popel na hlavu třetí nejproduktivnější hráč Spartaku.

I přesto, že hra Spartaku chvílemi připomínala nudnou šeď, tak se mezi tím vším dobře ukazoval mladý Marek Hadrava. „V úterý mi na tréninku oznámili, že nastoupím. Byl jsem docela nervózní, zvláště na střídačce, když jsem byl blíže a blíže ledu, tak to bylo horší, ale pak jsem vyjel na led, vše ze mě spadlo a bylo to v pohodě,“ svěřil se talent pelhřimovského hokeje.

Během tří týdnů, co Hadrava trénoval s A – mužstvem ho nic mezi muži více, či méně nepřekvapilo. Pouze před utkáním s Nymburkem měl drobné starosti. „Šel jsem do zápasu s tím, že budu nastupovat ve třetím útoku a chvíli před rozbruslení jsem se dozvěděl, že nastoupím ve druhé formaci,“ popisoval svůj první večer před zápasem.

Výkon mladého centra se zamlouval i Mariánovi Havlovi, jenž také nešetřil slova chvály na účet svého spoluhráče. „Jeví se výborně, i na trénincích. Mladý, šikovný kluk. Teď bude dostávat prostor a je pouze na něm, co ukáže.

Tomáš Bečka