HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.11.2010 | Jiří Rada | A-tým

Kaiseršot: Byla to bída, ale jsem rád za tři body


Osm měsíců se musel obejít bez zápasu, ale nic nevzdal a stále na sobě poctivě pracoval. Řeč je o pelhřimovském gólmanovi Jakubu Kaiseršotovi, který druhou polovinu loňské sezony strávil v Soběslavi a teprve ve středu mohl nastoupit k soutěžnímu zápasu, neboť si musel odpykat disciplinární trest, jenž obdržel právě v Soběslavi. Pětadvacetiletý Kaiseršot si v premierovým utkání vedl solidně, ale spokojený rozhodně nebyl.

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 5:4

Osm měsíců čekal na chvíli, až opět bude moci nastoupit v soutěžním zápase a ve středu se konečně dočkal. Od trenéra Martínka dostal plnou důvěru a hlavní kouč Spartaku si po zápase rozhodně nemusel sypat popel na hlavu, neboť Kaiseršot svoji letošní premiéru zvládl. „Musím říci, že asi tak padesát minut jsem si opravdu užíval, ale poslední minuty jsem už sotva tahal nohy. Není se ale čemu divit, vždyť jsem zápas chytal naposledy v únoru,“ řekl po zápase brankář Spartaku a následně dodal: „I když jsem na sobě tvrdě pracoval a zodpovědně trénoval, tak žádný trénink utkání nenahradí. Na tu bídu, co jsem předvedl, jsem nesmírně rád za tři body.“

Celý zápas byl plně koncentrovaný, ale slabší chvilku si také našel. Celá situace se odehrála ve 48. minutě, kdy Hradec hrál přesilovou hru, kterou ukončil již po deseti vteřinách hry Bula. „Prohráli jsme buly a následovala rychlá střela podél tyčky, kterou bych měl určitě chytat,“ byl si vědom Kaiseršot, pro kterého není Jindřichův Hradec ničím neznámým.

Po zápase vyšel z kabiny viditelně unavený, ale vyhraný zápas ho jistě pozvedl nejen fyzicky, ale hlavně i psychicky. „Věděl jsem, že moje šance přijde a to mě hnalo dopředu. Nečekal jsem žádný zázrak, který také nepřišel, ale jsem strašně rád, že mě kluci podrželi a nastříleli více gólů než soupeř. Opravdu jsem nepředvedl nic zázračného, ale věřím, že můj výkon půjde se přibývajícími zápasy nahoru,“ pochválil své spoluhráče pětadvacetiletý brankář.

Minulý ročník sice začal v Pelhřimově, ale již v prosinci si našel nové angažmá. Klub tenkrát spoléhal na zkušeného Maláče a Kaiseršot nechtěl být pouze náhradním brankářem, tak se tedy domluvil s vedením, které přání brankáře vyslyšelo. „Tenkrát jsem došel za panem Kučerou (manažer klubu, pozn. autora) a vyslovil jsem své přání, že nechci pouze trénovat, ale že potřebuji také chytat. Věděl jsem, že v Pelhřimově to nepůjde, tak jsem se dostal do Soběslavi, která hraje Krajský přebor. Z ničeho nic jsme udělali play – off a já si to všechno náležitě užíval. Ovšem v play – off se odehrála situace, ve které by se neudržel snad ani svatý a já vyfasoval disciplinární trest,“ rozpovídal se Kaiseršot o své loňské sezóně a dodal: „Můžu být jenom rád, že mě spoluhráči uklidňovali a drželi, jinak bych byl asi někde na Pankráci.“

Jiří Rada