HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.09.2010 | Tomáš Bečka | A-tým

Hráli jsme výborně v defenzivě, všiml si Posmyk


Pelhřimovští hokejisté si podruhé za sebou připsali plný počet bodů, na čemž měl zásluhu i Ondřej Posmyk. Statný obránce, jenž je ve Spartaku na střídavé starty z Jihlavy, si pochvaluje výbornou obranu a také domácí fanoušky. „Samozřejmě to povzbudí. Když bude chodit čím dál více lidí, budeme hrát ještě lépe, což by byla paráda,“ neskrývá nadšení vysoký bek.

Tento článek patří k zápasu PEL - MIL 3:2

Stejně jako v Kutné Hoře, tak i na domácím ledě podali Pelhřimovští dobrý výkon. Dnes jsme hráli výborně, hlavně v defenzivě, a když to půjde takto dál, budeme vítězit,“ je přesvědčen Posmyk a ihned dodává: „Z utkání, které hrajeme doma musíme vytěžit tři body,“ dodal razantně.

Nejen příznivci Spartaku se strachovali o výsledek do poslední minuty, ale dlouhovlasí obránce s devětašedesátkou na zádech byl klidný. „Celou třetí třetinu jsme hráli dobře v obraně, a když už jsme jeden gól dostali, tým se nezhroutil a bránil dle pokynů dál. Díky tomu máme další tři body.“ Zároveň našel i klíčový moment zápasu. „Zlomové bylo vstřelení našeho třetího gólu. Poté jsme sice trochu zaostávali, ale výborná defenziva nám vyhrála zápas,“ uvedl.

Dva zápasy s trenérem Martínkem = dvě výhry. „Nový trenér nastavil jinou taktiku, především defenzivní. Zvládáme to lépe, a proto získáváme body,“ chválil Posmyk metody trenéra. A asistent Martin Meloun? „Z jeho pohledu je vidět, že chce týmu pomoci, ví co říká ohledně obrany a to nám může jedině pomoci,“ nezapomněl podotknout jihlavský rodák.

Posmyk je v Pelhřimově na střídavé straty z prvoligové Jihlava, ale na únavu si nestěžuje. „Minulý rok jsem vypomáhal ve Žďáře nad Sázavou. Celkově jsem rád, že můžu hrát. Velký rozdíl mezi první a druhou ligu skoro není. Pouze v první jsou možná rychlejší nahrávky i celé akce,“ přemítá. A na závěr dodal: „Když je to možné, určitě rád pomůžu," usmíval se Posmyk.

Tomáš Bečka