HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.09.2010 | Eva Streichsbierová | A-tým

Spartak našel nového trenéra, A-tým převezme Martínek


Pelhřimovští hokejisté už vědí, kdo bude v letošní druholigové sezoně jejich trenérem. Vedení Spartaku se rozhodlo sáhnout do vlastních zdrojů a domluvilo se na spolupráci s bývalým předsedou mládeže Jaroslavem Martínkem,. „Nebyli jsme v jednoduché situaci a museli jsme ji co nejrychleji vyřešit,“ prohlásil šéf pelhřimovského klubu Aleš Kučera.

Spartak se dostal do nepříjemných problémů poté, kdy pouhý den před odjezdem k prvnímu zápasu nového soutěžního ročníku oznámil do té doby hlavní trenér A-mužstva Jiří Žůrek, že chce v Pelhřimově skončit. „Musím přiznat, že to byl hodně velký šok. Ale samozřejmě jsme jeho žádosti vyhověli, protože násilím tady nikoho držet nebudeme,“ uvedl generální manažer Spartaku.

Vedení klubu mělo v hledáčku hned několik adeptů, včetně bývalého vynikajícího útočníka Dukly Jihlava Oldřicha Válka. Jenže ten nakonec nabídku z rodinných důvodů odmítl. Popravdě řečeno jsem byl přesvědčený, že se obě strany dohodnou, takže mě nabídka malinko zaskočila,“ přiznal Martínek. Ale chuť do práce určitě mám,“ dodal.

V minulosti působil Martínek především u mládežnických týmů. „To je pravda, k chlapům se vracím po nějakých pěti letech. Samozřejmě vím, že je to jiná práce, ale taky věřím, že nám půjde o společný cíl. Myslím, že mužstvo je tady letos kvalitní,“ pokyvoval hlavní trenér pelhřimovského A-týmu.

Zápasovou premiéru v nové roli si Martínek odbude na střídačce Spartaku ve středu 22. září, kdy budou jeho svěřenci bojovat o první body v letošní druholigové sezoně na ledě Kutné Hory.

Eva Streichsbierová