HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.09.2010 | Jiří Rada | A-tým

Utkání rozhodlo oslabení v půli zápasu, má jasno střelec Havel


V létě přišel Marián Havel do Pelhřimova, aby se popral o místo v sestavě. Během přípravných zápasů ovšem dokázal, že střílet branky stále umí a o jeho místu v druholigovém kádru nebyl pochyb. I když dlouhou dobu nehrál soutěžní utkání, tak se s hrou sžil velice rychle a nyní patří k útočným esům pelhřimovského Spartaku, což také dokázal v úvodním utkání sezony, neboť jako jediný našel recept na Maláče a to hned dvakrát.

Tento článek patří k zápasu BNS - PEL 7:2

Všichni hokejoví fanoušci Spartaku byli zvědaví, jak Pelhřimov vkročí do nové sezony, ale skupinka nejvěrnějších příznivců na zimním stadionu v Benešově nezažila zrovna povedené utkání. „Do utkání jsme vstoupili hodně špatně a inkasovali jsme dva rychlé góly. Sice se nám podařilo vrátit se do hry, ale stále jsme tropili spoustu chyb a Benešov trestal,“ řekl po zápase jediný střelec Spartaku Marián Havel.

Misky vah se mohly po vyrovnání stavu na 2:2 přiklonit na jakoukoliv stranu, ale pelhřimovským nebylo přáno. „Určitě to rozhodlo naše dvojnásobné oslabení v půli zápasu, kdy jsme dostali dvě branky a už jsme se z toho nedokázali vzpamatovat,“ našel hlavní příčinu nezdaru šestadvacetiletý útočník.

Tým do Benešova odcestoval bez svého trenéra, který den před začátkem sezony rozvázal s klubem smlouvu, ale ani na tento fakt se Havel nevymlouval: „Je to pochopitelně nepříjemné, ale na druhou stranu je teprve začátek sezony, tak to hold budeme muset zvládnout.“

Havel zamířil do města rekordů a kuriozit ihned po vypršení svého disciplinárního trestu ze svého posledního angažmá v zahraničí, ale jiné nabídky neřešil a Pelhřimov pro něho byla volba číslo jedna. „V tu chvíli, kdy jsem šel do Pelhřimova, tak jsem nic jiného neřešil, protože to mám nejblíže, takže jsem jiné nabídky ani neřešil.“. Ostřílený útočník tak musel zvládnout adaptaci do nového prostředí a odlišné úrovně ligy, ale zvládl to zcela bez problémů. „Odehráli jsme spoustu přípravných zápasů, ve kterých jsem si hodně zahrál. Pomohlo mi to a teď už je to dobré,“ má jasno Marián Havel.

Jiří Rada