HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.09.2010 | Jiří Rada | A-tým

Ligu odstartuje Pelhřimov na ledě Vodních Lvů


Dlouho očekávaný začátek druholigového ročníku 2010/2011 začíná již v sobotu 11. září a Spartak Pelhřimov k prvnímu soutěžnímu utkání musí cestovat do Benešova, kde je vyzvou místní Vodní Lvi v brance s veteránem Pavlem Maláčem. Pelhřimov si proti Benešovu drží famózní bilanci výher, tak doufejme, že svěřenci trenéra Žůrka tuto sérii prodlouží minimálně do dalšího vzájemného střetnutí. Utkání začíná na benešovském zimním stadionu v sobotu od 17:00.

Tento článek patří k zápasu BNS - PEL 7:2

Pelhřimovský tým měl před sezonou opět finanční problémy, které se ovšem podařilo vyřešit a již tradiční účastník druhé hokejové ligy nebude v ročníku 2010/2011 chybět. Hlavním trenérem se před letní přípravou stal Jiří Žůrek, jenž Pelhřimov již zná ze svého dřívějšího působení, což jistě také hrálo velkou roli, zda do Spartaku jít, či ne. Mimo funkce hlavního trenéra prvního týmu zastává funkci sportovního manažera a šéftrenéra mládeže. Tento mladý ambiciózní trenér si již jistě získal oblibu díky své vizi s mladými hráči, kteří mají s klubem určité pouho.

Hlavní letní posilou týmu se stal Jan Hrbatý z jihlavské Dukly a Marian Havel, jemuž skončil disciplinární trest ze svého posledního zahraničního angažmá. Do klubu se také vrátili beci Michal Roháčik a Adam Rašner. V posledních dnech před začátkem soutěže se klub také dohodl s jihlavským útočníkem Pavlem Sukem a hlavně kanadským brankářem Santinem Vasquezem, jenž by měl být týmovou jedničkou.

HC Vodní Lvi Benešov

Benešovský kádr zůstal přes léto téměř nezměněný, ale k jedné zásadní změně přeci jenom došlo. Prvním brankářem Lvů byl představen Pavel Maláč, jenž by měl nahradit v brankovišti Malíka, který odešel do pražské Kobry. Druhou posilou týmu se stal útočník Petr Burian, odchovanec třebíčského hokeje.

Přípravné zápasy Benešova jako na houpačce

Velké Popovice - Benešov 7:6
Milevsko - Benešov 5:2
Benešov - Velké Popovice 17:4
Benešov - Milevsko 8:0
Kobra Praha - Benešov 5:3
Benešov - Kobra Praha 7:4
Jindřichův Hradec - Benešov 7:5

Jak nastoupí Spartak?

Pelhřimovští hokejisté by měli nastoupit téměř v kompletní sestavě, ovšem bez útočníka Tomáše Plachého, jenž laboruje s poraněným ramenem a jeho návrat není znám. Do branky by se podle všeho měl postavit stejně jako v posledním přípravném utkání Vasquez a z hráčů na střídavý start by měl vyztužit zadní řady Jan Zelený.

Jiří Rada