HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.04.2010 | Jiří Rada | A-tým

Brankářům již začala příprava v rámci projektu GAPACS


Již uplynulý víkend polykali pelhřimovští brankáři první tréninkové dávky. Speciální příprava jim začala v rámci projektu GAPACS (Goalie And Player And Coach Service) pod dohledem zkušených trenérů. Hlavními trenéry projektu jsou Josef Dušek a Vlastimil Kováč. Kondiční cvičení si vzal na starost pelhřimovskáý trenér Jiří Žůrek. Prvního ze série několika mini kempů se zůčastnili Jan Čekal a Martin Zajíček z juniorky a také Čeněk Novák (na fotografii) z dorostu. Dalšího mini kempu by se měl již zúčastnit i Jakub Kaiseršot.

Pro pelhřimovské brankáře je to určitý posun nahoru, protože do této chvíle se museli připravovat pouze s mužstvem a nebyl jim věnován žádný prostor navíc. "Je to úplná paráda, když se vám někdo tak zkušený začne věnovat a vy cítíte, že mu na vás záleží," neskrýval nadšení Jan Čekal.

Na všechny brankáře dohlížela dvojice trenérů gólmanů Josef Dušek (Sparta Praha, Eisbären Berlín), Vlastimil Kováč (Tábor) a kondiční trenér Jiří Žůrek (Pelhřimov). Na programu byla nejenom cvičení na ploše pelhřimovského zimního stadionu, ale také v tělocvičně. "Nejlepší byla cvičení na sliedovací desce, protože jsme se mohli vidět, jak daný cvik provádíme a popřípadě jej příště udělat lépe," řekl spokojený Čekal a dodal: "Tato příprava nám pomůže i v koordinaci pohybů a poté můžeme být v brance více uvolněnější."

Nadšení neskrýval ani druhý z dvojice juniorských brankářů Martin Zajíček. "Můžeme být pouze rádi, že se těchto kempů můžeme zúčastnit, protože z nich můžeme těžit v sezóně. Každý na sobě musíme pracovat sám, ale tohle nám dá návod jak pracovat co nejlépe," má jasno Zajíček.

Nutno ovšem dodat, že kempy nejsou určeny pouze pro pelhřimovské brankáře, ale také pro všechny gólmany, kteří na sobě chtějí pracovat a zdokonalovat se. Kempů se také účastní přední brankáři nejvyšších mládežnických kategorii.

Několik fotografií z prvního mini kempu naleznete ZDE.

Informace o mini kempech a přihláška

Jiří Rada