HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.03.2010 | Jiří Rada | A-tým

Chtěli jsme vyhrát, a to se nám podařilo, ulevil si Mařík


Martin Mařík měl pomalejší rozjezd v pelhřimovském dresu, ale již poslední zápasy jeho lajna patří k nejlepším na ledě, z čehož také vyplývá jeho produktivita a dokazuje, že je střelec. Z dvaceti zápasů zatím nasbíral 23 bodů (11+12). Dokáže rozhodovat důležité zápasy, mezi které rozhodně patřil i duel v Benešově, kde 90 vteřin před koncem utkání vstřelil svůj druhý gól v zápase a rozhodl o výhře Spartaku.

Tento článek patří k zápasu BNS - PEL 4:5
Martine, co rozhodlo utkání v Benešově?

Rozhodla snad větší vůle po vítězství, navíc jsme dali o gól více než soupeř. Byl to hokej nahoru dolu, ale možná jsme, nechci říct ubrali, ale rozhodčí vylučoval občas nesmyslné zákroky. Poté jsme se dostali pod tlak a Benešov dokázal vstřelit branky a tím se dostal na koně.

Na konci druhé třetiny byl diskutabilně do šatny poslán Bezděk, jak jsi viděl ty jeho zákrok na protihráče?

Byl jsem na střídačce, ale Libor jezdil za obráncem a zastavil kus od mantinelu, přičemž protihráče dohrál. Nedá se říci, že by to bylo některak strašný, ale bohužel to rozhodčí posoudil tak, jak to posoudil. Nikdo od nás s tím nesouhlasil, ale nedá si již nic dělat.

S čím jste šli do utkání? Na co vás trenér upozorňoval?

Do zápasu jsme šli jako do každého jiného, tudíž s tím, že chceme vyhrát. Sice tento zápas ohledně play-off nic nevyřešil, ale může nám to pomoci do posledního utkání, ve kterém nám nyní stačí i remíza, ale nám jde hlavně o lepší postupovou pozici, takže budeme bojovat o body tři. Nic zvláštního nám trenér snad ani neordinoval. Občas upozornil na lepší hráče soupeře, ale jinak asi nic zvláštního.

Jiří Rada