HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.02.2010 | Tomáš Bečka | A-tým

Byl to nádherný pocit, komentoval svoji trefu Popela


Za Spartak nastoupil teprve v pátém utkání a již poznal, ten nevyjádřitelný pocit ze vstřelené branky. V polovině druhé třetiny od modré čáry skvělou střelou a s přispěním brankové konstrukce překonal hostujícího brankáře Vajnera. Lukáš Popela nikdy nebyl za střelce a poslední branku vstřelil v listopadu loňského roku, ale každá série jednou končí a branka to byla velmi důležitá.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 5:4
Podařilo se vám ve 30. minutě vstřelit svůj premiérový gól v dresu Pelhřimova, jaký to byl pocit?

Byl to nádherný pocit, protože v zápase jsem dal gól naposledy někdy v listopadu loňského roku v dresu Břeclavi. Moc mi to tam nepadalo, takže jsem za tuto branku šťastný.

Druhá třetina byla přerušena kvůli poškození ledové plochy. Jaký to mělo vliv na průběh utkání?

Myslím si, že to na nás mělo hodně negativní vliv, protože jsme zrovna byli na koni, vedli jsme o dvě branky a soupeř se nás snažil rozhodit. Soupeř stále něco vymýšlel. Byla tam sice díra v ledu, ale musím pochválit rolbaře, jak to rychle zpravili, aby se mohlo dál pokračovat, jenomže Žďáru se to pořád nelíbilo, tak se to nechalo přerušit a šli jsme do kabin o něco dříve, aby se led opravil znovu.

Co tedy rozhodlo tento zápas?

Rozhodla naše vůle po vítězství. Vždy, když jsme po naši chybě dostali vyrovnávací gól, tak jsme vzápětí dokázali opět o jednu branku odskočit.

Dával vám trenér rady, abyste nějak využili špatnou psychiku soupeře?

Určitě, ale hlavně nám kladl na srdce, jak bychom to měli hrát, ale podle jeho představ to dnes rozhodně nebylo. Chtěl hrát dnešní zápas na co nejméně gólů a my jsme dostali hned čtyři.

Přišel jste do Pelhřimova na hostování z Břeclavi, co zapříčinilo tento transfer?

Třebíč mně poslala do Břeclavi na střídavé starty, abych se tam rozehrál, protože v Třebíči jsem byl osmým nebo devátým bekem, takže jsem si moc nezahrál. V Břeclavi jsem byl velmi spokojený. Do Vánoc jsem nastupoval v první, nebo druhé obraně, ale potom se rozhodlo, že se z druhé ligy nebude sestupovat, tak Břeclav změnila svoji koncepci a začala více sázet na vlastní odchovance. V tu chvíli jsem tam byl navíc a nakonec jsme se domluvili, že odejdu.

S kým jste si zatím nejlépe rozuměl na ledě v obrané dvojici?

Určitě se mi tady hraje výborně, je tady výborná parta a hraje se mi parádně s klukama z Jihlavy. Většinou jsem hrál se Zeldou (Jan Zelený – pozn. redakce), nebo s Rašnerem. I dneska se mi hrálo výborně.

Jaké máte plány do příští sezóny?

Pro příští ročník ještě nevím, co bude. Končí mi smlouva v Třebíči a doufám, že dostanu nabídku na její prodloužení.

Jak se vám zatím líbí v Pelhřimově?

V Pelhřimově je to pěkný, ale jediné, co mi tady na zimním stadionu chybí, je posilovna.

Jaký je váš hokejový vzor?

Hokejový vzor asi nemám, ale hodně se mi líbí třeba Ondřej Němec z Karlových Varů, který je navíc třebíčským odchovancem.

Co byste chtěl ve své hokejové kariéře dokázat?

Určitě se dostat do první ligy a pravidelně v ní nastupovat.

Tomáš Bečka