HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Mařík: Utkání rozhodla kvalita soupeře


Za pelhřimovský Spartak odehrál Martin Mařík již čtrnáct zápasů, ve kterých nasbíral 15 bodů (6 gólů a 9 asistencí). Po svém příchodu z Tábora do Pelhřimova se usadil ve druhém útoku společně s Kubátem a Burianem, ale v posledním zápase již nastoupil s novým spoluhráčem v podání Romana Bartáka. Maříkovi se utkání povedlo, neboť dokázal Hrubce překonat hned dvakrát, ale po utkání rozhodně spokojený nebyl.

Tento článek patří k zápasu PIS - PEL 6:3

V Jindřichově Hradci nastoupil Pelhřimov s hodně odlišnou sestavou, než na kterou byli fanoušci Spartaku zvyklý z předešlých utkání. Toto složení se ovšem neosvědčilo, a tak se daly očekávat pro zápas v Písku další změny, které opravdu přišly. První lajna zůstala ve složení Tecl, Plachý, Votápek, ale ve druhé pětce nahradil Buriana znojemský útočník Barták. „Řekl bych, že s Bártem (Roman Barták, pozn. redakce) jsme si docela sedli a i přes to, že Burian je dobrý hráč tak věřím, že v tomhle složení bude naše lajna ještě údernější,“ věří Martin Mařík.

Do vedení se dostali překvapivé právě domácí, přičemž pravý křídelník první formace využil hrubé chyby v rozehrávce jednoho z beků Písku a z kruhů překonal Hrubce na vyrážečku. Poté domácí ale ožili a nedovolili, aby se u Otavy zrodilo podobné překvapené, jako v prvním vzájemném utkání v Komterm aréně. „Utkání určitě rozhodla kvalita soupeře, který má 4 vyrovnané formace a my přes to, že jsme dali rychlý gól, který nás uklidnil, tak nejsme schopni plnit pořádně defenzivní úkoly a dostáváme strašně jednoduše branky,“ našel důvody nezdaru střelec dvou branek.

Pelhřimovský Spartak má již za sebou závěrečné odvety s Jindřichovým Hradcem i Pískem, ale dalo by se říci, že až teď začne jít malinko do tuhého. Přijdou na řadu zápasy s týmy, které mezi sebou vzájemně v tabulce sousedí a půjde o každý bod, tudíž by měli být „slabší“, než již zmíněný Písek, nebo Jindřichův Hradec. „Zápasy to budou samozřejmě velmi důležité, protože budeme hrát se sousedy v tabulce a musíme se s nimi udržet v bodovém kontaktu. Myslím ale, že se nedá říct, že jsou to slabší soupeři, protože každý tým hraje jiný hokej a bude hodně záležet, jak budeme schopni vnutit soupeři náš styl hokeje, kterým bychom ho přehráli,“ potvrdil důležitost dalších zápasů Mařík.

V dalším zápase se utká Spartak s regionálním rivalem ze Žďáru nad Sázavou, kterého přivítá na domácím ledě. „Na Žďár se těším, protože doufám, že přijde více fanoušků a bude bouřlivá atmosféra, ale nijak zvláště derby neprožívám. Každý zápas se snažím hrát soustředěný, naplno a zápasy nijak zvlášť nerozlišuji, protože přemíra snahy je občas na škodu. První derby jsem odehrál až po Vánocích ve Žďáře a opravdu se už těším na to domácí,“ těší se na další utkání centr druhého útoku.

Jiří Rada