HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Spartak s koncem přestupového období hlásí změny


Jak již možná víte, na konci ledna se dolaďují poslední přestupy před play-off a u pelhřimovského Spartaku tomu není jinak. Krušné dny si prožil manažer Spartaku Aleš Kučera, kterému se nakonec podařilo získat nejedno zvučné jméno. Největší posilou je bezesporu pelhřimovský odchovanec a součastný útočník prvoligové Dukly Libor Bezděk (na fotografii), který má do Pelhřimova vyřízeny střídavé starty. Dalším útočníkem je Marek Kundela, který bude za Spartak nastupovat taktéž na střídavé starty z Třebíče. A do třetice opět hráč do ofenzivy. Tentokrát na hostování přichází z prvoligového Znojma Roman Barták.

Jednoznačně největší posilou Spartaku se stal Libor Bezděk (21). Pelhřimovský odchovanec, který již jako dorostenec odešel do jihlavské Dukly, ze které prošel extraligovým juniorským týmem Liberce a Třince. Do první ligy mužů poprvé nakoukl ve Vrchlabí. V ročníku 2008-2009 se vrátil do Jihlavy a také nastupoval na střídavé starty ve Velkém Meziříčí. Letos s ním vedení Dukly počítalo do základního kádru a na střídavé starty ho nikam nepustilo. Před vyřazovací částí druhé ligy jej však napsal na svoji soupisku Spartak Pelhřimov, za který bude nastupovat na střídavé starty. V letošním ročníku první ligy se Bezděk trefil ze čtyřiceti tří utkání třikrát a dvanáctkrát při brance asistoval.
Jako dalšího útočníka představilo vedení Spartaku Marka Kundelu (22), který patří do prvoligového kádru Horácké Slavie Třebíč. V Pelhřimově by se měl taktéž představit na střídavé starty. Kundela je odchovancem třebíčského hokeje, přičemž v minulé sezóně také nakoukl do druhé ligy, ve které oblékal dres Břeclavi.
Posledním útočníkem, který má povzbudit pelhřimovskou ofenzivu je Roman Barták (24), odchovanec Znojma. Ve městě okurek prošel mládežnickými týmy, ale v juniorském věku odešel do Brna, kde působil až do jara 2007 a kde si zahrál také první ligu za místní Kometu. Poté odešel do druholigového Hodonína, ze kterého se letos vrátil a nastupoval za prvoligové hokejisty Znojma. Nyní byl nejprve poslán na hostování do Techniky Blansko, ale tento transfer nevyšel a ulovil jej Spartak, do kterého přichází na hostování do konce sezóny.

Pelhřimov ovšem neminuly ani odchody. Nejvýraznější ztrátou je vysoký obránce Lukáš Vomela, jenž odešel do finančně zajištěného Písku, který si jde za postupem do první ligy. Spartak také opustil útočník Jan Česnek, jenž nastupoval za Pelhřimov na střídavé starty z Havlíčkova Brodu a nyní bude nastupovat taktéž na střídavé starty za Kutnou Horu.

Podle slov manažera Spartaku Aleše Kučery se klub rozhodl pro mladé hráče z finančních důvodů a možné spolupráce s těmito nadějnými hokejisty v příští sezóně. „V naší skupině je jednoznačným favoritem Písek a nemá tedy cenu, abychom dávali peníze do zkušených hokejistů. Raději nějaké peníze ušetříme na příští ročník,“ uvedl důvody generální manažer a dodal: „V Havlíčkově Brodě již začal trénovat Daniel Vrdlovec, u kterého se nepotvrdili černé zprávy o předčasném konci letošního ročníku a mohl by tedy už příští týden naskočit do hry.“




Použité foto: hcdukla.cz, hstrebic.cz, hcorli.cz
Jiří Rada