HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.01.2010 | Aneta Hanetšlegerová | A-tým

Týmu jsem věříl, říká Rašner


KUTNÁ HORA - Utkání to nebylo opět moc jednoduché, ale tentokrát si hokejisté Spartaku z venku odvezli zaslouženou výhru, na které se podílel svojí skvělou obrannou hrou i Adam Rašner.Tento devatenáctiletý hokejista jihlavské Dukly se s mužským hokejem dokázal vžit natolik, že v pelhřimovském kádru patří mezi nejlepší obránce. Zasloužený podíl na vítězstvá má i zkušený gólman Pavel Maláč, jenž zvláště ve třetí třetině sváděl boj s domácím střelcem Hemským, ale ten na „Malageho“ ani jednou nevyzrál.

Tento článek patří k zápasu KUT - PEL 3:6

Pelhřimovští hokejisté oproti předešlým zápasům vstoupili do toho posledního na ledě Kutné Hory úplně odlišně, tudíž bylo poznat, že v kabině po zápase s Trutnovem klid nebyl. „Musím potvrdit, že klid v kabině rozhodně nebyl. Trenér nám kladl na srdce, abychom raději hráli třetiny na nerozhodnutý stav a poté nějakou tu branku vstřelili,“ líčil trenérovu taktiku Rašner.

Kutnohorští Sršni se ale i přes tyto pokyny brzy ujali vedení po rychlém brejku, které zkoušeli i v dalších fázích utkání. „Není to jednoduché, takovýto hokej bránit. Musíte se pořád soustředit na to, jestli za vámi nestojí nějaký soupeřův útočník,“ charakterizoval hru soupeře mladý obránce a dodal: „My jsme si to naštěstí dokázali pohlídat až na jednu výjimku a myslím, že zcela zaslouženě vyhráli.“

Domácí ovšem nesložili zbraně ani za téměř rozhodnutého stavu a podařilo se jim snížit dvěma slepenými góly v přesilových hrách na rozdíl jediné branky a Pelhřimov mohl rázem ztratit další skvěle rozehrané utkání. „Celou dobu jsem věřil tomu, že to zvládneme a v Kutné Hoře vyhrajeme. Vždyť už by to nebylo snad ani možné opět prohrát takovýmhle způsobem. Po brance Bambice (Martin Jánský, pozn. autora) jsme se již všichni uklidnili a v klidu zápas dohráli,“ neskrýval důvěru ve svůj tým Adam Rašner.

I brankářská opora pelhřimovského Spartaku v podání Pavla Maláče měla po utkání úsměv na tváři. „Byl to docela vyrovnaný zápas, ve kterém se nám podařilo konečně vyhrát. Přijeli jsme si do Kutné Hory pro nějaké body a my si vezeme všechny tři. I předvedená hra již vypadala lépe, než v předešlých utkáních, spokojenost je tedy na naší straně,“ zhodnotil utkání pelhřimovský gólman, který ze své sítě lovil pouze tři puky.

Herní změnou prošla i obrana pelhřimovského Spartaku, která celé utkání odehrála téměř na jedničku, ale některé situace se daly samozřejmě řešit i lépe. „Určitě to ještě není nic moc, protože se tam dějí kolikrát hodně zajímavé věci, ale doufám, že už to bude jenom lepší a lepší. Pokud dostaneme tři, čtyři branky za zápas a nějakých pět, šest vstřelíme, tak můžeme být spokojeni,“ hledal recept na výhru gólman Pavel Maláč.

Aneta Hanetšlegerová