HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.12.2009 | Jiří Rada, Foto: http://klestil-tomas.wz.cz/ | A-tým

V neděli proti Písku s Klestilem v brance


Pelhřimovští hokejisté jdou opět po týdenní přestávce do zápasu. V rámci 25. kola druhé ligy skupiny střed přivítají na svém ledě písecký Komterm. Poslední utkání v dresu Spartaku odchytal Pavel Míča, ale tuto neděli se představí v pelhřimovské brance někdo zcela nový. Bude jím dvacetiletý odchovanec českobudějovického hokeje Tomáš Klestil. Písek po krátkém zaváhání naskočil opět na vítěznou vlnu a počítá s tím, že si z Vysočiny odveze plný počet bodů. Přijďte podpořit pelhřimovské hokejisty proti favoritovi soutěže a dopomoci svými hlasivkami ke skvělému výkonu domácího týmu. Utkání začíná v neděli 20. prosince od 17:00. Změnu stavu můžete sledovat ZDE

Tento článek patří k zápasu PEL - PIS 4:5

Branku Spartaku bude střežit Tomáš Klestil, odchovanec Českých Budějovic, který nyní působí v prvoligovém Táboře, kde příliš prostoru nedostává. V Českých Budějovicích strávil téměř celou dosavadní kariéru a v minulém ligovém ročníku byl třetím brankářem extraligového mužstva, se kterým nakoukl i do Ligy mistrů. V letošní sezóně je v Táboře, ale doposud odchytal pouze dvacet minut.

Písek po několika prohraných zápasech se opět vrátil na vítěznou vlnu. Tým posílil během sezóny pětice hokejistů. Jmenovitě obránci Stanislav Dietz z Českých Budějovic, Michal Tollinger z Karlových Varů a útočníci Milan Kořánek, který se vrátil z hostování z Milevska, Marek Vaniš a Josef Rezek z Českých Budějovic. Branku statečně hájí Michal Pinkas, který se pyšní s průměrem 1, 94 branek na utkání. Kanadské bodování vede před Vladimírem Novákem Petr Šulčík s 28 body za osmnáct branek a deset asistencí. Písečtí prozatím nastříleli 98 branek, tak doufejme, že tu jubilejní stou nevstřelí zrovna v Pelhřimově. Hokejisté Komtermu drží sérii šesti výher v řadě a jejich obrana včetně brankáře Pinkase funguje na jedničku. Ze šesti utkání obdrželi pouze sedm branek a nastříleli úctyhodných čtyřicet jedna gólů.

Pelhřimovský trenér Pavel Zmrhal s největší pravděpodobností bude moci počítat se všemi pendly, tedy až na jihlavského obránce Jana Kašpara, kterého by měl ovšem zastoupit taktéž jihlavský obránce Jan Zelený.

Sestava Písku z posledního utkání:

Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Dietz, Heršálek, Mazanec, Všetečka - Gába, Hovora Bláha, Rezek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský, Tollinger, Javůrek

Zápasy 25. kola

sobota 19.12.2009
HC Benešov - HC Kobra Praha 
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou 
neděle 20.12.2009
Spartak Pelhřimov - IHC KOMTERM Písek 
TJ Stadion Kutná Hora - TJ SC Kolín

Jiří Rada, Foto: http://klestil-tomas.wz.cz/