HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.10.2009 | Jiří Rada | Mládež

František Zeman o KCTM


Od letošní sezóny se podařilo dát dohromady takzvané Krajské centrum talentované mládeže, které má na starost právě krajské město Jihlava. V rámci tohoto projektu má svoji kategorii na starost i Pelhřimov. Pelhřimovský oddíl se stará o srazy hráčů ročníků 96, což je 5. - 6. třída. Ve čtvrtek se uskutečnil na pelhřimovském zimním stadionu již třetí sraz těchto mladých hokejistů, kterých do Pelhřimova přijelo 24. Na otázky ohledně nového projektu odpovídal jihlavský trenér a skaut mládeže František Zeman, jenž má na starost právě výběr 5. - 6. třídy.

Podle čeho jsou hráči nominováni na tento výběr?

Jsme spojeni s trenéry z těch oddílů tady na Vysočině a oni doporučí své hráče v daném ročníku, které tady máme. I já sám jezdím po Vysočině a dívám se po těch hráčích, abychom ty hráče vytipovali a poté stáhli k nám do střediska do Jihlavy. Jsem přesvědčen, že tady v Pelhřimově jsou nejlepší 96 z Vysočiny, bez ohledu na to, jestli jsou z Třebíče, Jihlavy, nebo od jinud.

Jak jste spokojeni se spoluprácí s jednotlivými kluby?

Zatím jsme se nesetkali s tím, že by mateřský oddíl bojkotoval tuto akci a věřím tomu, že mateřské kluby těch hráčů to pochopili, že je to ku prospěchu těm klukům. Bylo by určitě špatné, kdyby kluby hráčům bránili tuto konkurenci absolvovat.

Co se dá od těchto srazů očekávat?

Tyto kluky jsme dali dohromady z celé Vysočiny. Jsou tady kluci z Třebíče, Brodu, Jihlavy, Velkého Meziříčí, Žďáru nad Sázavou a Pelhřimova. Myslím, že tento ročník 96 doplněný šikovnými 97 určitou sílu má. Tento výběr děláme proto, abychom měli přehled o hráčích z Vysočiny a věřím, že kluci k tomu přistupují zodpovědně a chtějí se na těchto srazech jeden před druhým ukázat a dokážou se v té lepší konkurenci prosadit.

Jak jste spokojen s prací těchto mladých hokejistů?

Dnes jsme tady měli již třetí sraz a chyběli nám tři hráči, řekl bych velice kvalitní, protože jsou zranění, nebo nemocní. Nicméně si myslím, že není až takový výkonnostní rozdíl mezi těma hráči, že by byl někdo nějaký top hráč, nebo jak se říká pleva. Dneska ti kluci ukázali, že tu kvalitu mají a museli jsme je dnes pochválit, protože se nám ten trénink opravdu líbil. Uvidíme, jak to bude v tom odpoledním utkání, kdy budou hrát proti mladšímu dorostu Pelhřimova. Uvidíme, jak se dokážou vyrovnat s tou únavou, kterou si přivezli z oddílů, protože teď ten sled utkání je v žákovských ligách tak nahuštěný. Dobrý hokejista se ale podle mě pozná, že dokáže pracovat v únavě. Dnešní trénink tomu byl trošku zaměřený, aby to bylo lehčí a aby se kluci znovu seznámili a okoukali mezi sebou. Aby je ten hokej prostě jak se říká, bavil.

Čekají hráče na těchto srazech nějaké zápasy, nebo to budou stále pouze tréninky?

Záleží pouze na nás, jestli domluvíme nějakého soupeře, nebo ne. Myslím si, že i tyto jednodenní srazy jsou dobrý k tomu, aby ti kluci poznali zase jiný kolektiv, než ve kterém pracují v oddílech. Čeká nás defakto vrchol sezóny, kdy pojedeme na přelomu února a března do Plzně na Lekov cup. Tam bychom měli vybrat z tohoto výběru Vysočiny 3 – 4 pětky, které by tam měli jet. Měla by tam být ohromná konkurence z republiky, ale i mančafty z cizích zemí. Ta se potom ukáže, jak na tom tento výběr 96 opravdu je.

Nominace na již konaný 3. sraz hráčů ročníku 1996:

Brankáři:
Vacek David (Jihlava), Vaněček Vít (Havlíčkův Brod), Vejmelka Karel (Třebíč), Sochor Michal (Pelhřimov)
Obránci:
Reiterman David (Jihlava), Kozel Vojtěch (Jihlava), Pyrochta Filip (Třebíč), Oburka Adam (Třebíč), Krajciger Jan (Havlíčkův Brod), Půža Václav (Žďár nad Sázavou), Vlček Jaromír (Žďár nad Sázavou)
Útočníci:
Bartůněk Roman (Třebíč), Mejzlík Marek (Třebíč), Všetečka Jiří (Třebíč), Hubert David (Jihlava), Šebesta Daniel (Jihlava), Anděl Lukáš (Jihlava), Bříza Patrik (Pelhřimov), Štěcha Libor (Pelhřimov), Kašpar Michal (Žďár nad Sázavou), Bambas Jan (Havlíčkův Brod), Bancíř Michal (Havlíčkův Brod), Kampas Jiří (Velké Meziříčí), Kampas Martin (Velké Meziříčí)
Realizační tým:
Trenéři:František Zeman (Jihlava) a Jan Dvořák (Pelhřimov)
Vedoucí mužstva: Ptáček Jan (Jihlava)

Jiří Rada