HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

Bod navíc zařídil Pavel Pelán


Pelhřimovští hokejisté po pěti odehraných kolech druhé hokejové ligy nejsou již bez bodů. Ve středečním střetnutí s pražskou Kobrou vybojovali cenné dva body za výhru v prodloužení. Dvěmi brankami se blýskl Lukáš Dostál, ale rozhodující branku zařídil ve 3. minutě prodloužení velmi aktivní Pavel Pelán, který zpracoval přihrávku Zdeňka Procházky a z úhlu prostřelil hostujícího brankáře Kalčíka.

Tento článek patří k zápasu PEL - KOB 4:3 pr.

Hokejisté pelhřimovského Spartaku vlétli do utkání jako uragán a byl jich plný led. Již po třech minutách na světelné tabuly svítilo skóre 2:0, ale tím ten velký zápal do hry, jako byl na začátku zápasu upadl. „V první třetině se nám dařilo, ale asi tak od 15. minuty na nás padla opět deka a bylo to špatný. Jak je u nás zvykem, tak jsme inkasovali těsně před sirénou,“ řekl Pavel Pelán k první třetině.


Ve druhé třetině trápení Pelhřimova pokračovalo a hosté se ujali vedení 3:2. Se Spartakem to v tu chvíli nevypadalo nejlépe, ale pelhřimovští hokejisté nesložili zbraně a bojovali dál. „Pan Lukašík udělal nějaké změny v sestavě a určitě to bylo ku prospěchu a dotáhli jsme utkání do vítězného konce,“ prozradil hlavní impuls pelhřimovský hráč, kterému nikdo neřekne v kabině jinak než „prcek“.


Pavel Pelán byl v utkání hodně vidět a několikrát na sebe upozornil. Nejenže dvakrát přihrál na gól Dostálovi, ale vstřelil i rozhodující branku v prodloužení. „Byla to spíše náhoda, že jsem tu branku vstřelil. Projel jsem celé kluziště a kluci mi odtáhli protihráče. Se štěstím to tam padlo a my se mohli radovat z prvního letošního vítězství,“ popsal vítěznou branku šťastný střelec.

Jiří Rada