HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.07.2009 | Jiří Rada | A-tým

Nejlepší útočné duo II. ligy zůstává


Po dlouhých spekulacích, kdo nastoupí v nadcházejícím ročníku II. hokejové ligy za pelhřimovský Spartak, je o složení týmu téměř jasno. Vedení klubu má přání přivést do týmu ještě dva obránce, ale o které se jedná, není zatím známo. Většina hráčů má již nové smlouvy, jsou tady ovšem i hokejisté, nad kterými stojí stále otazník.

Vynikající zprávou je, že zůstane pohromadě zkušený matador Martin Tecl a šikovný útočník Tomáš Plachý. Martin Tecl se rozhodl pokračovat v kariéře a i nadále bude vůdčí osobností pelhřimovského hokeje. Tomáš Plachý dal přednost Pelhřimovu před nabídkami bohatších klubu, zejména Prostějova. Vhodným kandidátem na doplnění této útočné formace by byl Jan Hrbatý, ale ten se nyní připravuje s prvoligovou Duklou Jihlava

Brankářské trio pro sezónu 2009 / 2010 bude tvořit Pavel Maláč spolu s pelhřimovskými mladíky Jakubem Kaiseršotem a Janem Čekalem.

S klubem se již dohodl i Marek Anderle, který minulou sezónu nedohrál z rodinných důvodů. V jednání je stále Jiří Kubát, který ovšem zvažuje možnost odejít hrát do Francie. Pelhřimovský junior Tomáš Hubata se připravuje v extraligové Jihlavě. Pokud se mu nepodaří probojovat se do jihlavského kádru, vrátí se opět do Pelhřimova. Marek Moucha, coby ještě junior, by se měl do přípravy zapojit také s A – týmem.

Na prvním tréninku se objeví také Ota Lazorišák, který je nyní bez angažmá a rád by se pokusil probojovat do druholigového kádru Pelhřimova. Otazník stále visí u obránce Radka Smetany, který se ještě nerozhodl, zda pokračovat. Osloven byl i Marek Digrin, ale ani ten se ještě nerozhodl. „ Nabídku stále zvažuji, neboť neznám konkrétní podmínky. Vše záleží na domluvě s manažerem týmu, “ říká osmadvacetiletý útočník Marek Digrin. Nezbývá nic jiného, než stále doufat, že se i tyto hráči objeví v pelhřimovském kádru. Tým by měl být ještě doplněn o hráče z první ligy, kteří se nevejdou do prvoligového týmu, především z Jihlavy, nebo Havlíčkova Brodu.

Jiří Rada