HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.04.2009 | Jiří Rada | Mládež

Cíl jsme splnili, říká kapitán dorostu Miloslav Barták


Více než měsíc po skončení části v době zasloužené dovolené jsem vyzpovídal kapitána dorostu Miloslava Bartáka, který nám řekl, jak vidí ze svého pohledu sezonu 2008-2009, jaké byli cíle před sezónou a v čem musí ještě hodně přidat do dalších bojů.

Do sezóny jste vstupovali s hlavním trenérem Petrem Kuchyňou, jaký to byl pocit mít na střídačce takovou osobnost?

Určitě to byl pěkný pocit, jednotliví hráči se snažili podat co nejlepší výkon, aby dostali větší příležitost v zápase.

S jakými ambicemi jste šli do prvoligové sezóny?

Na prvním místě bylo udržet ligu. Když se nám ze začátku dařilo, měli jsme ještě vyšší cíle. Např. dostat se mezi nejlepších 8 týmů v tabulce.

Udržet ligu se nakonec podařilo, ale museli jste bojovat až do úplného konce sezóny. V čem byl největší problém?

Ano, ze začátku se nám, jak už jsem říkal, opravdu dařilo, dokázali jsme porazit, nebo se rovnat s takovými soupeři, jako jsou České Budějovice nebo Pardubice. Ale po odchodu trenéra Kuchyni se nám přestalo dařit, výkony šli dolů a dostali jsme se skoro až na úplné dno tabulky, ze kterého se nám horko těžko vyšplhávalo nahoru. Myslím si, že to bylo nedisciplinovaností některých kluků, ale když už nám opravdu hodně ,,teklo do bot", tak jsme opět začali naplno hrát a získat nějaký ten bod. Tato nedisciplinovanost by měla vymizet a měli bychom podávat stále dobré výkony po celou sezónu.

Ani na brankářském postu nebyl klid. V polovině sezóny přišel z Jihlavy Roman Peschout a ukázal, že může chytat prvoligový hokej. Myslíš, že i tato pomoc přispěla k udržení první ligy?

To je pravda, klid na brankářském místě opravdu nebyl. Po odchodu Víta Provazníka jsme měli jenom jednoho brankáře a to také z Jihlavy - Adama Havlíka. Později přišel Peschout a mi jsme mohli být klidnější. Trenér Jaroslav Martínek mu dával příležitost v zápasech a zápas od zápasu se zlepšoval a podával opravdu kvalitní výkony. Ale musím pochválit i Adama Havlíka, který nás určitě také hodně podržel. Po příchodu Peschouta se tým opět soustředil více na hru a mohli jsme navázat na vydařené zápasy z úvodu ligy. Takže i příchod Romana přispěl k udržení první ligy v Pelhřimově.

Z 36 utkání se vám podařilo zvítězit pouze v 10 z nich.To je poměrně kruté číslo, ale na druhou stranu cíle se vám podařilo dosáhnout. Panovala po sezóně spokojenost, nebo spíše rozhořčení?

Je to opravdu špatná bilance, ale v dalších 7 zápasech se nám podařilo jenom remizovat. Po sezoně panovalo spíše rozhořčení, i když hlavní cíl jsme splnili. Opravdu 10 vyhraných zápasů z 36 je málo, ale lidé kteří nás sledovali ví, že jsme třeba v po první třetině vedli 2:0, ale pak jsem přestali hrát a o zápas přišli. To je určitě věc, které se musím v příští sezóně vyvarovat S jakými cíli tedy půjdete do další sezóny? Mnoho kluků tuto sezonu hrálo ligu dorostu poprvé, takže to byl pro ně veliký skok. Nyní již máme plno zkušených a ponaučených hráčů. V nové sezoně bude maximální úsilí se vyvarovat chybám, které jsme dělali v uplynulé sezóně v mnohých zápasech. Jeden z cílů bude jakožto každou sezonu stejný a to udržet Ligu dorostu. Osobně si myslím, že to bude lepší sezóna. Kluci budou hrát s větším klidem a přehledem.

Jaká byla v kabině parta? Kdo byl takovým tím bavičem týmu?

Určitě skvělá, všichni jsme si parádně rozuměli a ve všem si pomáhali. Bavičem týmu byl bezesporu Martin Hynek. To jsme měli o zábavu postaráno. Jeho pusa se opravdu nezastavila.(smích)

Jak tedy hodnotíš celkově uplynulou sezónu?

Mohlo to být určitě lepší, ale myslím si, že nakonec jsme spolu s hráči a vedením byli spokojeni. Důležité pro nás je, že i nadcházející ligový ročník hrajeme druhou nejvyšší soutěž v ČR.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho individuálních, ale hlavně týmových úspěchů.

Děkuji

Jiří Rada