HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.10.2008 | Kamil Vaněk | A-tým

Pavel Pelán žďárské rodáky nešetřil


Šel tak trochu proti svým. Pelhřimovský útočník Pavel Pelán se ve Žďáru narodil, na tamním stadionu udělal první hokejové krůčky a ve městě bydlí. Přesto nováčka II. ligy nešetřil. Levé křídlo prvního útoku Spartaku dvakrát ťalo do živého. Vstřelilo důležitý druhý gól, třetí pro Kubáta připravilo.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 7:4

Pro vás má dnešní vítězství asi dvojnásobně sladkou příchuť?

Jsem rád, že jsme Žďár porazili, ale nekoukal jsem se na to tak, že jde o klub, v němž jsem začínal. My už jsme potřebovali doma nutně vyhrát, abychom vylepšili svou situaci v tabulce. Je moc důležité, že jsme naplno bodovali ve dvou zápasech za sebou. Povedlo se nám udržet na hranici play off, porazili jsme přímé konkurenty v tabulce, což je také nesmírně cenné.

Zmínil jste zápasy s Břeclaví a ten dnešní se Žďárem. Shodou okolností jde o utkání, v nichž jste se vrátil do první lajny. Je pro vás souhra s Markem Anderlem, která se rodila v loňské sezoně, důležitá?

Sám za sebe musím říci, že s Markem se mi hraje parádně. Chápu ale trenéra, že nás na čas rozdělil. Trápili jsme se a bylo potřeba udělat nějakou změnu.

Na samém konci druhé třetiny jste byl na střídačce ošetřován. Teď jste na rozhovor přikulhal. O jaké zranění se jedná?

Od brusle mám zánět šlachy. Už je to dlouhodobější záležitost. Nějakou dobu mě tlačila brusle, já tomu moc nepřikládal pozornost a teď se z toho vyklubal zánět.

Znamená to ohrožení vašeho startu v příštím zápase v Orlové?

To určitě ne. Zítra máme volno, takže si odpočinu. Ve čtvrtek uvidím, jak na tom budu. Zřejmě požádám trenéra, jestli bych nemusel na led a místo tréninku si dal třeba kolo. Budu v pořádku. V pátek už budu zase na ledě.

Kamil Vaněk