HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.09.2008 | Kamil Vaněk | A-tým

Kuchyňa: Takových zápasů pamatuji opravdu málo


Kdo se podívá na vývoj druholigového zápasu Nový Jičín - Pelhřimov (5:4 po ts.) asi nevychází z údivu. Domácí hokejisté v závěru během pěti minut dokázali stáhnout tříbrankové manko.

Tento článek patří k zápasu NJ - PEL 5:4 sn

Z prožitého šoku se ještě plně nevzpamatoval ani zkušený obránce Spartaku Petr Kuchyňa: „Nebudu říkat, že se mi něco podobného nikdy nestalo, ale opravdu takových zápasů mnoho nebylo,“ kroutí hlavou.

Vysvětlení kolapsu svého týmu nalézá jen obtížně: „Sám to ještě plně nechápu a nechce se mi tomu věřit. Každopádně jsme situaci nezvládli a i trochu podcenili. Těch šest minut před koncem už jsme si zřejmě mysleli, že se nemůže nic stát. Ustoupili jsme od stanovené taktiky, nesnažili jsme se soupeře držet ve středním pásmu a navíc přidali zbytečné fauly,“ tvrdí obránce, který ve své kariéře oblékal i reprezentační dres.

V hektických posledních minutách se na trestné lavici objevil i on: „Můj faul přišel ve chvíli, kdy chyběla minuta do konce a vzhledem k počtu vyloučených bylo jasné, že to budeme muset stejně dohrát ve třech. Před brankou byli dva volní soupeřovi útočníci, takže jsem do jednoho s nich zajel,“ popsal Kuchyňa zákrok, který rozhodčí posoudil jako krosček.

Pelhřimovský bek dostal návdavkem „desítku“ za bouchnutí dveřmi: „Byl jsem opravdu rozčilen. Rozhodčí měli počkat, až se někdo z nás dotkne puku. Měl jsem to k němu tak tři čtyři metry, jenže se pískalo okamžitě. Tím dostal Jičín výhodu a v závěru ji málem využil.“

Kamil Vaněk