HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.06.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Tomáše Prostředníka zkouší Šumperk


Tomáše Prostředníka možná v dresu Pelhřimova v následující ročníku II. ligy neuvidíme. Obránce, který za náš tým odehrál v loňské sezoně 22 zápasů, se totiž vydal bojovat o místo v kádru Šumperka.

Draci sice hrají také II. ligu, ale pro finančně zajištěný klub bude v následující sezoně cílem návrat do prvoligového pelotonu. Proto se snaží Šumperk posilovat.„O zájmu Šumperka vím od minulého týdne, jdu to tam zkusit,“ přiznává Tomáš Prostředník.

Z Pelhřimova zatím neodchází defenitivně. „Buď se v Šumperku prosadím, anebo se s největší pravděpodobností vrátím zpět. Do konce července bych to tam měl zkoušet.“ Generální manažer Pelhřimova Aleš Kučera přiznal, že hráč byl v tuto chvíli pro klub jen těžko udržitelný. „Šumperk má profesionální podmínky a těžko mu můžeme konkurovat. My si nemůžeme dovolit platit Tomáše přes léto.“

Obránce, který před několika lety platil za velký talent českého hokeje, bere nabídku Šumperka jako výzvu. „Z Hradce Králové je to kilometrově asi tak nastejno, jako do Pelhřimova. Očekávám, že v Šumperku vzhledem k profesionálním podmínkám, budou tréninky intenzivnější. I kdybych tam tedy byl jen na přípravu a do kádru se vůbec nedostal, mělo by to svůj smysl. Na další sezonu budu dobře připraven.“

Pelhřimovský kádr je momentálně úzký, ale chystá se kvalitní letní doplňování. Kromě spolupráce s Jihlavou a Havlíčkovým Brodem i nadále hodlá v tomto směru pomáhat Hradec Králové. „Mám za sebou schůzku s vedením klubu. Na konci července se zde na týden objeví zhruba osm hradeckých hráčů, z nichž dostaneme šanci vybrat si,“ informuje Aleš Kučera.

Kamil Vaněk - Deník