HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.05.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Pavel Pelán: Rád bych zase hrál s Markem Anderlem


Po hořké kapitole v Kolíně přišel Pavel Pelán loni do týmu až po Vánocích. Týmu ale hodně pomohl a spolu Němcem a Anderlem vytvořili skvělý druhý útok, který dokázal být nejen produktivní, ale často přidával i něco pro diváky. Sedmadvacetiletý hráč se zkušenostmi z I. ligy nebude v sestavě Spartaku chybět ani v následující sezoně.

Jste jedním z hráčů, kteří mají už v tuto chvíli podepsanou smlouvu na příští sezonu. Co bylo rozhodujícím faktorem, že jste se rozhodl setrvat v dresu pelhřimovského Spartaku?

Loni jsem do Pelhřimova přišel na závěr sezony a hodně se mi tu líbilo. Mužstvo bylo dobře poskládané, hrálo kvalitní hokej, který mě bavil, byly i výsledky. Byli tu kluci, kteří měli dobrou úroveň hokejovou, ale i lidskou. Věřím, že i v následující sezoně tu bude dobrá parta. V neposlední řadě chci říci, že všechno, o čem jsem se s manažerem Alešem Kučerou, platilo.

Právě jste uprostřed suché přípravy, kterou většina hokejistů moc nemiluje. Jak jste na tom vy?

Suchou přípravu nemám rád. Na druhou stranu vím, že bez ní to nejde. Co se nenatrénuje na jaře a v létě, to už se pak nedožene.

V Pelhřimově je základním kámenem spinning. Je alespoň takhle činnost pro vás zajímavým způsobem přípravy?

Když budu naprosto upřímný, tak musím říci, že ne. Spinningu jsem na chuť nepřišel. Každopádně je to ale lepší, než kdybychom museli běhat.

Když jsem vás viděl na prvním tréninku, počínal jste si poměrně zdatně při fotbálku. Hrával jste ho závodně?

To v žádném případě. Spíš bych řekl, že jsem na fotbal kopyto. Určitě jsou v týmu kluci, kterým jde fotbal lépe.

Ačkoliv je na tyto úvahy brzy, tak přece. Už se vám honí hlavou, s kým budete na ledě? Koho byste si přál?

To je věc trenéra, já si v tomto směru nemohu cokoliv diktovat. Parádně se mi ale hrálo v loňské sestavě. Proto bych rád hrál společně s Markem Anderlem a je jen škoda, že už tu není Vojta Němec.

Kamil Vaněk - Deník