HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.10.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci se poperou o další body na ledě Telče


Krajská liga Vysočiny má před sebou 7.kolo základní části a Poutníky čeká opět cesta na soupeřův led. Tentokrát pelhřimovský tým zamíří do nedaleké Telče, která se vyhřívá v horní polovině průběžné tabulky. Zápas se odehraje v sobotu 26.října a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu TEL - HCP

SK Telč

Vstup do sezóny se hráčům Telče povedl, když kromě dvou výher v úvodních dvou kolech provázela Telč i nevídaná produktivita - Telč porazila v domácím prostředí nově vytvořený tým HK Žihadla jasně 9:3 a následně znemožnila Ledeč nad Sázavou na jejím ledě po výsledku 4:17. První ztrátu si připsala Telč ve třetím kole, všechny body si k Sázavě odvezli Skláři po vítězství 4:5. Ale v následujícím kole opět hráči Telče předvedli kanonádu, když na ledě Náměště nad Oslavou excelovali po výsledku 3:14. Poté ale Telč zapsala dvě ztráty - nejprve si z Telče odvezla vítězství rezerva Velkého Meziříčí v poměru 2:7 a v zatím posledním utkání nestačila Telč na HC Žihadla, z Moravských Budějovic se Telč vracela z prázdnou díky prohře 4:3. Celkem tedy hráči Telče dosud získali devět bodů a díky tomu se aktuálně nachází Telč na šestém místě průběžné tabulky Krajské ligy Vysočiny, na páté Poutníky ztrácí Telč tři body.

Díky vysoké produktivitě v úvodu sezóny není překvapením, že několik hráčů Telče je mezi nejproduktivnějšími hráči celé soutěže. Lídrem produktivity Telče i celé soutěže je Max Kotrba. Mladý útočník, který prošel mládežnickými výběry Poruby či Havířova zatím pálil ostrými v sedmi případech a jedenáct bodů přidal za asistence. Kotrba je i nejlepším střelcem svého týmu. Stříbro v soutěži produktivity Telče i celé soutěže drží Lukáš Nováček (5+9), jehož si pelhřimovští fanoušci jistě pamatují díky jeho působení v Moravských Budějovicích. Třetím nejproduktivnějším hráčem Telče v probíhající sezóně je Josef Berka (5+7).

Vzájemná bilance Pelhřimova a Telče v Krajské lize Vysočiny

Poutníci se s hokejisty Telče v Krajské lize Vysočiny dosud utkali v devíti zápasech a ve všech odešel pelhřimovský tým jako vítěz. Hráči Telče dosud ve vzájemných soubojích ukořistila jediný bod, v prosinci 2022 zvítězil Pelhřimov v domácím prostředí nad Telčí až po samostatných nájezdech v poměru 4:3. Naopak poslední vzájemný zápas skončil nejvyšším pelhřimovským vítězstvím, na konci ledna 2024 zvítězili Poutníci v Telči více než přesvědčivě 2:10.

Poutníci po úvodním nezdaru s Velkým Meziříčím drží sérii pěti vítězství, zatímco hráči Telče v posledních dvou zápasech nebodovali. Statistika ale nemusí nic znamenat, dosavadní výsledky Telče ukazují, že Poutníky nebude čekat snadný zápas. Pelhřimovští hokejisté budou spoléhat i na své fanoušky, kterých tradičně přijede do Telče nemalý počet. Prodlouží Poutníci vítěznou sérii nebo se vrátí Telč na bodovou vlnu? Na tuto otázku budeme znát odpověď po sobotní 19.hodině.

Pavel Blažek