HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.10.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Ozvěna loňského semifinále! Do Pelhřimova míří Chotěboř


Šesté kolo Krajské ligy Vysočiny nabízí šlágr ve formě domácího zápasu Pelhřimova s Chotěboří. Oba celky se utkají poprvé od letošního března, kdy Chotěboř vystavila stopku Poutníkům v semifinále play-off a ukončila tak sen o obhajobě krajského titulu. Zápas se odehraje netradičně v pátek 18.října a úvodní buly bude vhozeno v 19 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - CHO

HC Chotěboř

Hráči Chotěboře vstoupili do sezóny jako jeden z tradičních spolufavoritů soutěže tím, že na domácím ledě porazili Ledeč nad Sázavou v poměru 8:2 a následně si Chotěboř odvezla všechny body i ze Světlé nad Sázavou po výhře 4:5. Z nastaveného trendu neuhnula Chotěboř ani v následujícím kole, kdy doma hostila Náměšť nad Oslavou a zvítězila přesvědčivě 7:2. Teprve poté hráči Chotěboře našli soupeře, který byl nad jejich síly a nebyl to nikdo jiný, než největší překvapení soutěže z Velkého Meziříčí, tamější rezerva druholigového celku nad Chotěboří zvítězila v domácím prostředí 5:2. Na vítěznou vlnu se Chotěboř vrátila hned vzápětí, když v domácí hale porazila dalšího spolufavorita soutěže, Žihadla z Moravských Budějovic, v poměru 4:2. Aktuálně se tedy Chotěboř drží na třetím místě průběžné tabulky Krajské ligy Vysočiny s dvanácti body, šestí Poutníci na svého soupeře ztrácí tři body.

Chotěboř se i v letošní sezóně může spolehnout na stabilní výkony Matěje Peška, který se postavil do branky Chotěboře ve všech probíhajících zápasech. Jen epizodní role se zatím mezi třemi tyčemi dočkal Richard Rulf. Produktivitě Chotěboře pak v letošní sezóně zatím vládne Miroslav Sedláček, který zatím vsítil šest branek a na čtyři další branky přihrál. Sedláček je současně nejlepším střelcem svého týmu. S malou ztrátou následují Tomáš Ludvík a Petr Mašek (oba 3+4).

Vzájemná bilance Pelhřimova a Chotěboře v Krajské lize Vysočiny

Poutníci se utkali s Chotěboří v rámci základní části Krajské ligy Vysočiny či ve vyřazovací části této soutěže již ve třinácti případech a vzájemná bilance obou soupeřů je velmi vyrovnaná, neboť pelhřimovští hokejisté zvítězili v sedmi zápasech a šestkrát se radovala Chotěboř. Nejvyššího vítězství nad Chotěboří dosáhli Poutníci na konci listopadu 2021, kdy Pelhřimov porazil Chotěboř v domácím prostředí přesvědčivě 8:1. V pelhřimovské hale se ale také urodilo nejvyšší vítězství Chotěboře ve vzájemných zápasech, v říjnu 2023 Chotěboř podpořila matný vstup Poutníků do sezóny a vyhrála u Bělé 3:7.

Poutníci aktuálně drží sérii čtyř vítězných zápasů v řadě, ovšem třikrát se urodilo pelhřimovské vítězství až v prodloužení, což sráží Poutníky těsně za nejlepší celky soutěže. Tři body proti silnému soupeři by se Poutníkům jistě hodily a domácí hokejisté budou jistě spoléhat i na podporu svých fanoušků. Pokud se nebudete moci k Bělé dostavit osobně, bude připraven podrobný online přenos. Dotáhnou se Poutníci na nejlepší týmy soutěže nebo bude Chotěboř nad síly domácího celku? To bude jasné v pátek 18.října po deváté hodině večerní.

Pavel Blažek