HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.10.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci se vydávají na led Velké Bíteše


Páté kolo Krajské ligy Vysočiny se blíží a jízdní řád soutěže zavede Poutníky k dálnici D1, tentokrát ale ne do Humpolce či Velkého Meziříčí, ale ještě o několik kilometrů dále do Velké Bíteše. Zápas s místním Spartakem se odehraje v sobotu 12.října a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu VBI - HCP 4:5 pr.

HC Spartak Velká Bíteš

Hokejisté Spartaku sice dlouhodobě obsazují pozice v dolní polovině tabulky Krajské ligy Vysočiny, ale i přesto zažívají ve Velké Bíteši nejhorší start do krajské soutěže za několik posledních let. Spartakovci dosud nezapsali do průběžné tabulky Krajské ligy ani jeden bod, ze všech čtyř duelů odešli poraženi. Přitom se ale nejednalo o prohry s vyšším brankovým rozdílem, na domácím ledě podlehla Velká Bíteš Sklářům ze Světlé nad Sázavou jen těsně 3:4 a rezerva druholigového Velkého Meziříčí si odvezla z ledu Spartaku vítězství 1:4. Na ledě nedaleké Náměšti nad Oslavou také Velká Bíteš pokukovala po úvodním úspěchu, ale třetí třetina nakonec rozhodla o divokém vítězství domácího celku 8:5. A v zatím posledním duelu si odvezli hokejisté Velké Bíteše porážku z Moravských Budějovic, kde podlehli zkušenějšímu týmu HC Žihadla v poměru 6:2. Velká Bíteš je tak usazena u dna tabulky Krajské ligy Vysočiny bez jediného bodu, od posledních Orlů z Bystřice nad Pernštejnem je dělí jen o gól lepší skóre.

I přes špatné výsledky Velké Bíteše najdeme v kanadském bodování soutěže jeden paradox - hráči Spartaku dosud vsítili v aktuální sezóně jedenáct branek, z toho ale šest branek patří Alexi Severovi. Slovenský útočník, jenž nedávno nastupoval za brněnskou Techniku, sice k šesti brankám nepřidal žádnou asistenci, i tak je Sever nejproduktivnějším hráčem svého týmu a současně jedním z nejlepších střelců celé soutěže. Na dalším místě v tabulce produktivity Velké Bíteše najdeme Tomáše Čoupka (0+4) a Františka Kazlepku či Ondřeje Kulhánka (oba 0+3).

Vzájemná bilance Pelhřimova a Velké Bíteše v Krajské lize Vysočiny

Vzhledem k tomu, že se Poutníci a Spartakovci za poslední tři roky potkali dvakrát v play-off Krajské ligy Vysočiny, patří Velká Bíteš k nejčastějším soupeřům pelhřimovského celku v této soutěži. Celkem se Pelhřimov utkal s Velkou Bíteší ve dvanácti zápasech a Poutníci vždy odcházeli z ledu vítězně. Nejtěsnější výhra Pelhřimova se urodila na konci ledna 2023 v rámci čtvrtfinálové série, tehdy Poutníci rozhodli na ledě Velké Bíteše o své výhře až v prodloužení po výsledku 6:7. Naopak začátkem ledna 2022 přijela oslabená Velká Bíteš do Pelhřimova a oslabení Spartakovci nedokázali zabrzdit gólový apetit pelhřimovských střelců, tehdy Poutníci rozstříleli svého soupeře jednoznačně 14:0.

Poutníci aktuálně drží sérii tří vítězství, ale protože se dvakrát rozhodlo o vítězství Poutníků až v nastaveném čase, patří pelhřimovskému celku ve vyrovnané tabulce soutěže až 6.místo. K posunu do vyšších pater tabulky proto potřebují Poutníci na ledě Velké Bíteše naplno bodovat. Vzhledem k výsledkům Spartaku se může zdát, že Poutníky čeká snadný úkol, ale i přes nezdary zatím nepůsobí hokejisté Velké Bíteše odevzdaným dojmem. Smaže po vzájemném duelu Velká Bíteš bezbodový stav nebo si další body připíše Pelhřimov? V sobotu 12.října po sedmé hodině podvečerní budeme vědět víc.

Pavel Blažek