HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.09.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci hostí u Bělé bystřické Orly


S blížícím se víkendem se opět hlásí o slovo Krajská liga Vysočiny. V rámci 3.kola se Poutníci představí na domácím ledě a za soupeře budou mít Bystřici nad Pernštejnem. Zápas se odehraje netradičně v neděli 29.září a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - BY

HC Orli Bystřice nad Pernštejnem

Orli sehráli před aktuální sezónou jediné přípravné utkání, když na domácím ledě hostili tým z Poličky, jenž hraje Krajskou ligu Pardubického kraje. A hráči Bystřice nad Pernštejnem se do svého protivníka pustili pěkně zostra, když zaznamenali přesvědčivé vítězství v poměru 8:3. V aktuální sezóně mají Orli na svém kontě jediný odehraný zápas, domácí duel s HK Moravskými Budějovicemi. Orlům se proti nově vytvořenému týmu nedařilo, od úvodních minut byli hosté ve skóre napřed a trpělivou hrou dovedli zápas do vítězství 2:5.

Poutníci v minulém kole předvedli bitvu plnou zvratů, ovšem se šťastným koncem, když na ledě Žihadel přehráli zkušenější HC Moravské Budějovice 5:6 po prodloužení. Na toto vítězství budou chtít pelhřimovští hokejisté navázat také před domácím publikem a Orli by v tomto mohli být ideálním soupeřem. Pelhřimov totiž sehrál s Bystřicí nad Pernštejnem v rámci Krajské ligy Vysočiny šest duelů a pokaždé s vítěznou tečkou. Nejvyššího vítězství nad Orly dosáhli Poutníci v prosinci roku 2022, u Bělé byla k vidění jednoznačná dominance pelhřimovského celku, který smetl Orly 16:0. V poslední sezóně ale byly pelhřimovské výhry podstatně skromnější, v Bystřici nad Pernštejnem Poutníci zvítězili 4:7 a v domácím prostředí přehráli Pelhřimovští svého soupeře 6:3. Přidají Poutníci v neděli další vítězství do této série nebo budeme svědky překvapení a bodového importu z Pelhřimova? Odpovědi nejen na tyto otázky budou známy v neděli 29.září po osmé hodině večerní.  

Pavel Blažek