HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.09.2024 | Pavel Blažek | A-tým

První cesta na soupeřův led, Poutníci míří do Moravských Budějovic


Krajská liga Vysočiny pomalu nabírá na obrátkách a před pelhřimovskými hokejisty je 2.kolo, v jehož rámci se Poutníci představí na ledě Moravských Budějovic, kde se jim postaví tradiční soupeř - HC Žihadla Moravské Budějovice. Zápas se odehraje v pátek 20.září a úvodní buly je naplánováno na 19.hodinu.

Tento článek patří k zápasu MOR - HCP

HC Žihadla Moravské Budějovice

Krajskou ligu Vysočiny letos čeká zajímavá novinka, neboť vedle tradičního spolufavorita na nejvyšší příčky, kterým Žihadla bezesporu jsou, se v soutěži představí také klub HK Žihadla Moravské Budějovice, v jejichž dresu budou dostávat prostor především mladí hráči Moravských Budějovic či nedaleké Třebíče a také zkušení matadoři, např. Radek Vysloužil či padesátiletý Peter Pucher. Oba celky z Moravských Budějovic se střetly v přípravném duelu před novou sezónou a vítězně ze souboje vyšla mladší HK Žihadla, která svého zkušenějšího soupeře porazila 8:7 po samostatných nájezdech. Oba celky se následně střetly i týden poté, kdy již šlo o body do tabulky Krajské ligy, tentokrát již HC Žihadla zvítězila 6:2 a zapsala první vítězství v sezóně.

Poutníci naopak úvodní duel Krajské ligy Vysočiny nezvládli, když rezerva Velkého Meziříčí loupila u Bělé díky vítězství 4:6. Pelhřimovští hokejisté budou chtít tento první dojem hodit za hlavu a v souboji tradičních celků aspirujících na čelní příčky chtějí připsat na své konto první body. Po páteční deváté hodině večerní bude jasné, zda tato snaha přinesla své ovoce či nikoliv.

Pavel Blažek