HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.03.2023 | Jiří Rada | A-tým

Co bude dál? Poutníci čekají na jízdní řád kvalifikace


Cíl sezóny splněn. Pelhřimovští hokejisté dokázali ve finále PRACOLOR Krajské ligy Vysočina porazit celek Moravské Budějovic, kterým tak oplatili loňský neúspěch a nyní je čeká třešnička na dortu v podobě kvalifikace o druhou ligu.

Poutníkům se podařilo splnit jediný cíl, který si dali před touto sezonou dali, a to je titul mistra krajské hokejové ligy. Nyní je však čeká další část sezóny a tou je kvalifikace o druhou ligu. "Podali jsme přihlášku do kvalifikace a nyní čekáme na pondělí 20. března, kdy se rozhodne o všech účastnících kvalifikace. Do té doby vlastně nevíme téměř nic, tedy kromě jistého účastníka Techniky Brno a nás," usmívá se Lukáš Siříště.

 Pelhřimovští fanoušci by si jistě přáli znovu druhou ligu, ale to není téma dnešního dne. Finanční náklady na druhou ligu se každým rokem šplhají raketově nahoru a tím i kvalita celé soutěže. Aby mohl Pelhřimov v této soutěži hrát důstojnou roli, bylo by potřeba získat silného generálního partnera, který prozatím není. S největší pravděpodobností tak zůstane i pro příští sezónu u říčky Bělé i nadále Krajská hokejová liga. 

To ovšem rozhodně neznamená, že mají Poutníci po sezóně! Jako odměnu pro své fanoušky přivedou na svůj stadion nového soupeře, se kterými svedou tuhý boj o každý kousek ledu. Proto sledujte naše stránky a zanedlouho Vám přineseme jízdní řád celé kvalifikace.

Jiří Rada